Старо и ново в архитектурен синхрон

Къща с модерна архитектура в Тел Авив

Басейнът между двете къщи

Да имаш къща с двор, независимо къде по света се намира, си е истинско богатство, но да имаш две и то в един двор, е, вероятно това можем да наречем разкош, колкото и относително да е това понятие!

Двете къщи в един двор

А точно такава е предисторията на тази модерна елегантна къща, разположена в гр. Тел Авив, Израел.

Зона за релакс

Собствениците са живели дълго време на същото място в стара къща, но им се отдава възможността да закупят съседния до имота им парцел. И тъй като няма конструктивна възможност предишната им къща да се разшири, то те решават да си построят и втора – в големия вече двор.

Покритата веранда край басейна

Архитектурният и интериорен проект на сградата е създаден от Нурит Leshem от Studio Nurit Leshem Interior Design. Новата къща е със застроена площ от 120 кв. м, а общият вече двор е 500 кв.м.

Кът за хранене на открито между двете къщи

Архитекти и дизайнери се изправят пред предизвикателството да проектират новата къща така, че тя не само да хармонизира със съществуващата сграда, но и да изградят визуална и функционална връзка между двата обема.

Панорамните прозорци само условно разделят интериора от екстериора

Красивата градина с басейн се явява обединяващият център не само за отдих и забавление на семейството, но и между двете сгради. Покритата веранда с лятна кухня и барбекю е непосредствено до басейна, където са организирани изключително приятни кътчета за отдих.

Дневна зона

Архитектурният облик на къщата предопределя и интериорната концепция – големите панорамни прозорци по фасадата са само условна преграда между жилищните обеми и екстериора.

Кухнята е решена в светли цветове

На тази база дизайнерите залагат и на меки пастелни тонове в обзавеждането, за да постигнат цялостна картина, вдъхновена от околния пейзаж и хармонираща на спокойната ваканционната атмосфера, която излъчва вътрешния двор.

Кът за хранене

На първото ниво са  разположени просторна дневна зона и работен кабинет, а на второто са проектирани спални за членове на семейството, както и за гости. Стълбище с интересни и елегантни ажурни парапети свързва двата етаж

Стълбището е с интересни парапети

Използваните материали като камък и дърво в обзавеждането на дома допринасят значително значително за създаването на единство и хармония между сградите.

Нощен изглед от верандата към градината

По-старата къща е също изцяло реновирана и адаптирана както към актуалните нужди на семейството, така и към цялото обновено пространство.

 

Галерия:

 

 

Снимки: Amit Geron

www.nuritleshem.com

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment