Къща като архитектурен спектакъл в Австралия

Тази великолепна във всяко отношение къща се намира в гр. Сидни, Австралия и е дело на архитектурно студио Bruce Stafford Architects. K3 House, както е същинското й наименование, е възхитителен пример за интеграция  между естествената природа и модерната съвременна архитектура.

 

Естествените скали и буйната околна растителност 

Силно драматично е въздействието на естествените скали и буйната околна растителност върху общото възприятие на композицията на сградата. Просторният вътрешен двор изглежда като остров в прегръдките на заобикалящата го природа. Големите остъклени площи на фасадите и плъзгащи стъклени врати осъществяват сякаш непрекъснат преход между пространствата вътре и вън.

На първото ниво е разположена просторна обща дневната зона, от която  има излаз към вътрешния двор, където са обособени кътове за отдих край разположения в непосредствена близост басейн. На второто ниво са разположени апартаменти за децата на семейството.

 

А на най-горното ниво, което е на практика на най-високата част на скалата, е проектиран самостоятелен родителски апартамент, от който се разкрива като от птичи поглед панорамна гледка към околността.

 

Тази къща е истински архитектурен спектакъл, в които основните герои са находчивите архитектурни идеи и забележителната естествена природа. Усещането за живот на открито те завладява във всяко едно кътче на сградата поради умелото интегриране на естествената скала в архитектурата и интериорното решение на K3 House.

Истински архитектурен спектакъл, в които основните герои са находчивите архитектурни идеи

Изключително елегантно решение за парапет. Перфектно съчетание на стъкло и дърво


http://www.brucestafford.com/

Bookmark and Share

Споделете тази публикация

Post Comment