Кованото желязо – възможности без ограничения

Кованото желязо радикално промени естетиката в новия модерен дом и се наложи като проява на изискан вкус. Днес изделията от кован метал са модерни и търсени – вероятно защото са много подходящи за домове и открити пространства, тъй като органично се вписват в повечето стилове. Актуалността при използването на изделията от ковано желязо е продиктувана от оригиналността на техния дизайн, позволяващ те великолепно да акцентират нюансите на интериора и архитектурата.

Парапет от ковано желязо Кована мебел- маси и столове
Кованата мебел в съчетание с дърво, камък или стъкло позволява на интериора да получи хармоничен, оригинален и присъщ само на вашия дом стил. Елементите на мебелите от ковано желязо винаги придават на изделията особен шик и солидност, независимо дали става дума за леглото във вашата спалня, за малката масичка в хола, изисканата закачалка в антрето, поставката за цветя или изящното столче на балкона…

Ограда и входна врата от ковано желязо Парапети 

Стълбищните парапети, направени от ковано желязо, са функционално-декоративен елемент от архитектурата. Те притежават особена изразителност заради своя рисунък, който „просветва” и ги прави ефектни, независимо от конструкцията на самите парапети и орнаменталните линии на декора както вътре в сградата, така и отвън.
Кованите решетки за прозорци в наши дни се използват не само като надеждно средство за защита на дома от неканени гости, но и позволяват да се оформи индивидуален естетически образ. Благодарение на широкия диапазон от декоративни възможностиq решетките се подбират за всеки конкретен случай – в съответствие със спецификата на самата фасада на дома – и са неин великолепен художествен антураж.

Масивен портал от ковано желязо

При кованите порти и оградите от ковано желязо също се наблюдава многообразие на художествени стилове, което допълнително акцентира върху архитектурните нюанси.
От първостепенно значение тук са функционалността и практичността, обусловени от възможността да бъдат използвани дълги години.

  

Друг важен елемент, подчертаващ стила на дома, е парапетът на балкона, който освен декоративно оформление изпълнява и допълнителна функция за вашата безопасност. Простотата и лаконичността на общото конструктивно решение позволяват голяма вариативност в избора на украшения за тези ограждения.
Винаги прави впечатление влизането във вход или двор през железни ковани порти – високи или ниски, широки или тесни, изящни или тежки. Те са естествен завършек на оградата от ковано желязо и заедно образуват
периметъра, който крие и пази това, което е скъпо за вас – вашия дом.

Материалът е предоставен от:
Екодизайн ООД
гр. Варна, ул. Цариброд 48
тел./факс: 052/ 606 612, 0895 553 847

Споделете тази публикация