Коледно настроение и не само в интериора на планинска къща

Архитектура и интериор, вдъхновени от планината

 

Планинска къща, кацнала като птица на склона на заснежени склонове, примамливо горящ огън в голяма камина в центъра на уютна дневна, носещ се наоколо апетитен аромат на бор и канела – така обикновено си представяме, или поне повечето от нас, идеалното място за прекарване на зимни уикенди, празници и ваканции.

Алпийска хижа

Почти точно така, както изглежда тази прекрасна планинска къща, разположена във Френските Алпи…

Тук  всичко изглежда е вече готово за едно вълшебно коледно тържеството: елхата е украсена, огънят в каменната камина запален, а благодарение на декорацията и интериорния текстил цялата атмосфера е пропита с духа на Коледа!

Алпийска хижа

Собствениците на тази планинска къща несъмнено са големи късметлии или просто са  успели хора. Затова не е никак изненадващо, че са се постарали всеки един детайл в интериора на дома им да създава празнично настроение.

Алпийска хижа

Би било малко да кажем, че тази планинска къща е само голяма – според нашите български стандарти тя е направо огромна. Само фактът, че на разположение на домакини и техните гости има 6 спални с прилежаща баня, говори достатъчно…

Алпийска хижа

Е, какво пък, собствениците със сигурност не се страхуват да канят много гости, защото могат да се погрижат да бъде на всички максимално удобно и уютно.

Просторната и много красива дневна посреща гостоприемно всеки, който влезе в нея. Тук тъгата и лошото настроение буквално са забранени!

Алпийска хижа

Ярките цветове на големите дивани и фотьойли зареждат с положителна енергия веднага щом гостът се отпусне върху тях.

Планинска къща

Всекидневната изглежда още по-празнична, когато настъпи вечер и светлините в къщата светнат. Създава се усещането за нещо различно, сякаш пространството се изпълва с нови цветове и се зарежда със свежа енергия.

Алпийска хижа

Край разкошната празнично подредена голяма маса би се изкушил да седне с удоволствие всеки, дори и да спазва възможно най-строгата диета.

Алпийска хижа

Със сигурност много близки и приятели на домакините обичат да идват на гости тук – стига да бе възможно, и ние не бихме отказали! 🙂

Планинска къща

Едва ли някой би се усъмнил, че спалните не са също така уютни като дневната, но трябва да отбележим, че всяка една от общо 6-те е обзаведена в различни цветове, макар всички да са еднакво стилни и удобни.

Планинска къща

Комфортът в спалните се създава и от множество малки детайли под формата на нощни шкафчета с лампи, картини, завеси и огледала с интересна форма.

Планинска къща

Всяка спалня в тази планинска къща разполага със собствена баня и всяка една изглежда като нечия сбъдната мечта – просторни, светли и максимално функционални.

Планинска къща

Към къщата има изграден и собствен домашен спа център – джакузи под открито небе и сауна, наподобяваща с формата си буре или бъчва.

Планинска къща

Голямото открито огнище би стоплило всеки, който в мразовита алпийска нощ или ден реши да се порадва на красивата гледка към планината.

Планинска къща

Напълно в духа на традиционните алпийски хижи, къщата е изградена от естествени материали като камък и дърво, а архитектурният й силует сякаш следва планинския склон.

Планинска къща

Вълшебният дух на Коледа изпълва с настроение тази възхитителна планинска къща, но дори когато празниците свършат и зимата си отиде, вероятно тя би била също толкова възхитително място за прекарване на ваканция и през останалите годишни сезони.

 

Галерия:

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment