Дворът ни – уютен и неповторим

Всеки собственик на къща или вила би искал да превърне дворното си пространство в райско кътче за отдих. Добре е то да е разделено на отделни зони, обединени от общ замисъл и ненатрапчиво свързани в обща композиция. Заслужава си да се отдели особено барбекюто.

На първата снимка е показана входната алея, заедно с обходната пътека на къщата. В случая покрай тях сме оформили ефектна огърлица от различно цъфтящи и ухаещи, преливащи с багрите си рози.

На втората снимка виждаме част от гледката, която се открива от терасата. Със своята дълбока перспектива към боровата гора именно терасата е най-подходящото място за отдих, съзерцание и приятелски срещи в дворното пространство. Естественият „декор” от високи борове е подсилен от разкошно разцъфналите слънчеви бегонии, разположени върху парапетите на терасата. гордял. с посадени в нея мушката.

Облицовка от гнайс

Дворната чешма е важен елемент, който задоволява потребността от естетика и функционалност. Изградена е семпло и
елегантно, а поставените красиви саксии с каскадни петунии превръщат обикновената на пръв поглед чешма в ефектен акцент, с който всеки би се гордял До чешмата има и керамична амфора.

Скалния кът, макар и заемащ неголямо пространство, внасят динамика, от която една градина печели много.В нашия случай за тази цел сме използвали пространството до къщата. Това е мястото, което е разработено най-детайлно и е аранжирано с повече цветя.

Ако дворът ви е голям и се налага изграждане на по-дълга алея, е желателно тя да не е скучна и права, а да е оформена с интересен рисунък, както е направил нашият проектант. Покрай алеята са разположени градински лампи, които вечер засилват ефекта. внимание на входната алея, която подсказва специфичната атмосфера на двора. Не бива да се пренебрегват и местата, където сме решили да разположим градинските мебели или барбекюто.

“Прогресив Дизайн” ООД: 0896659945
www.progressivedesign.eu
Текст: ланд. арх. Момчил Георгиев
снимки: „Прогресив Дизайн” ООД

Споделете тази публикация