На градинско парти през есента

Съвети и препоръки за свежи купони на открито

Есента постоянно ни предизвиква с капризните си настроения – сутрин и вечер посягаме към топли дрешки, а през деня започваме да се чудим какво е забравило лятото, че се е върнало по нашите географски ширини…

Но  значително по-свежите температури навън и промяната на природния декор все още не са причина да се откажем от приятните часове на открито – все още!

И все още есента не може да ни прибере на топло вкъщи, както и да направи невъзможни приятните събирания вечер или през уикенда в градината, но все пак е необходимо да имаме едно наум, когато се готвим за парти навън.

Или пък не само един, а няколко съвета предвид – като тези, които си позволихме да маркираме!

 Уютът идва с топлината!

Ако през деня времето е било идеално, за да се чувстваме комфортно навън, то със залеза на слънцето зад хоризонта, ситуацията доста се променя.

За да се избегне нещастното тракане със зъби от студ на гости и домакини на градинското парти, е добре да има наоколо източник на топлина – като прелестно танцуващ огън в огнището на откритата камина или… купчинка с мекички одеала, които да влязат веднага в употреба, ако се наложи!

Часът на партито се променя!

Ако през лятото чакаме да излезе вечерният вятър и нощта да донесе приятна прохлада, то през есента началният час на градинското събиране определено трябва да се премести доста по-напред.

Не защото домакините няма да се радват достатъчно на окъснели до среднощ гости, а за да се използат максимално дневната светлина и по-високите температури преди слънцето да залезе.

Есента е талантлив декоратор!

Хубаво е всяко парти да бъде с декорация, подходяща за сезона, а есенният парад на цветове и дарове в градината е прекрасен, може да се заимства нещичко наготово!

Какво ще кажете, например, за по-голяма доза натуралност, в къта на градинското парти да се използват за украса  нанизи от царевица, окачена на обелките си, цели тикви или тиквени фенери, или пък дори някоя и друга бала със сено за допълнителни седящи места?

Със сигурност последното би накарало гостите да ви обяви за новатори в дизайна!

Да бъде светлина!

Тъй като вечерта пристига много по-рано сега, отколкото през лятото, допълнителни източници на светлина ще са добре дошли не само, за да се постигне романтичен ореол на партито на открито. Гирлянди с малки лампички, фенери и свещници ще добавят още настроение и създадат вълшебна атмосфера.

Добре дошла си на масата, есен!

Декорацията с есенни плодове и зеленчуци на трапезата е повече от добре дошла – в случай, че някой от гостите остане гладен, ето допълнителни провизии! А ябълките или гроздето, използани уж първоначално за декорация, могат да бъдат и вкусният десерт!

Бързо вътре, есента се разлюти!

Колкото и добре да сте планирали всичко за  партито навън,  все пак бъдете готови и за бърза смяна на местоположението му. Напълно възможно е есенните капризи да доведат някой неочакван дъжд, така че може да се наложи един бърз десант на компанията  към хола на къщата или вилата.

Е, ако над главите на гости и домакини има навес или пък партито се провежда на покритата веранда, а за още по-сигурно в  зимната градина, тогава този съвет би бил излишен!

Приятно изкарване!

Галерия:

 

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment