Градината обича да бъде красива!

Малки идеи за голям декоративен ефект

Собствена градинка е цел, към която много мечтатели се стремят и за щастие, повечето успяват да я създадат и да й се радват. Всеки обича да блаженства кротко под сенките или в беседката, но е факт, че зад постигната красота в двора се крие доста работа.

Но не за това става въпрос сега, защото темата за изграждането и подръжката е много сериозна и необятна, а за дребни идейки, които могат да придадат още хубост на прелестната ви градинка. И то идейки, които са лесно постижими с подръчни средства!

Велосипед, който не мачка тревата

Почти във всяко мазе или таван може да се открие стар велосипед, който отдавна не се използва по предназначение – или децата са пораснали и вече не го искат, или ентусиазмът за спорт лекичко се е поизпарил… Точно този стар велосипед може да се превърне в чудна декорация – малко боя за рамките по желание и няколко саксии с цветя ще свършат работа.

Каручке, къде е кончето?

За каручка-платформа наистина ще трябват повече усилия, ако решите да си я изработите сами. Подсказваме – вече ги продават, ако идеята ви допада, а нямате време или настроение да се правите на баш майстори! С една такава платформа може да сменята местоположението на цветята – това, че те имат корени, не означава, че не могат да се движат!


Птички, елате у дома!

Интерес у децата ще предизвика поставянето на къщичка за птици някъде в градината – вероятно всеки ден ще тичат да проверяват дали птичият дом вече има своите наематели!

Вижте модели на къщички ТУК…

Къщички за птици

Цветя, моля седнете!

Стар дървен или метален паянтов стол може да се превърне в пиедестал на сандъче с цветенца – само дано някой уморен гост да не реши да заеме мястото на цветята!

Със същия успех може да се трансформира в цветарник неизползваема пейка или масичка.

 

Вижте модели на декоративни тухлички ТУК…

Къде е бабината кошничка?

Нищо сложно няма в превръщането на старо плетено панерче или кошница в оригинална саксия – всъщност, тази идея може и вече да сте я реализирали.

Триумфалната арка ухае на рози

Подходът към любимия ви кът за отдих в градината може триумфално да маркирате с арка с пълзящи растения, още по-добре, ако са и цъфтящи.

Цветна еклектика

Една голяма кашпа, в която се наредят няколко мънички саксийки или съдчета с цветя, сред които да се издига дървен обелиск, който някой ви е подарил, но се чудите къде да подредите, ще оформи интересен за гостите ви градински акцент.

Съществуват още безброй варианти за декорация в градината, вдъхновение за които да почерпите от собствената си фантазия и наблюдения. А после може и да ни се похвалите с тях!

Споделете тази публикация