Споделено от приятел: Това е моята градина!

С любов и вдъхновение за радост за окото – идеи от вас за вас!

2-ра част

Всички обичаме приятните изненади, особено когато се случат ненадейно – ама нали точно затова са изненади?! Но когато се завърти колелото на щастието, спиране няма!

Градината на Нели Рангелова - с. Рупките - 1

Вероятно вече се чудите какви сме ги намислили този път, но точно така се и чувстваме – като че ли сме завъртели колелото на вдъхновението и то е спряло… във вашите градини!

Градина с декоративни елементи - Ели Йорданова - с. Червена вода

Помолихме ви да ни поканите на гости във вашите градини и дворове и съвсем неочаквано (или пък точно обратното?!), поканите наистина заваляха! И като на драги гости ни позволихте да се разходим из красивите алеи и гиздави китчета, които сте създали с много труд и любов!

Ние с удоволствие го направихме и като дар за домакините поставихме началото на  поредицата Споделено от приятел: Това е моята градина“!

Градината на сем. Таня и Красимир Михайлови - гр. Бойчиновци

И тъй като обещаното си е обещано, събрахме следващата доза идеи, които ни изпратихте чрез вашите снимки, и ви ги връщаме с благодарност и усмивка.

Градината на Пламен Симеонов - гара Орешец

Вярно е, че в социалните мрежи се случват всякакви неща, но за да избегнем от всеядството им, където може би и много чудеса са само за три дни, ние вече си редим албуми с кътчета от домовете ви, в които сте вложили сърце и душа. Някои от вас са използвали помощта на професионални градинари, други са създали всичко сами, но какво обичаме да казваме, всяко нещо създадено с любов и за радост на очите, заслужава уважение!

Декоративно езеро - сн. Лидия Кирева

А истинските градини на истинските хора по нашата китна българска земя заслужават безспирни адмирации!

Градината край къщата на Алекс Алипиев - с. Паволче

Защото, вероятно ще се съгласите, но по градината можеш да разбереш кой какъв е, за какво мисли, за какво мечтае, какво харесва… Без строги правила при подреждането, нашите български градини са уникална и неповторими. Всяка е различна и е като огледало на своите стопани си, техния бит и творчески поглед към хубавото в живота!

Градината на Христо Боснев - 1

Ще се съгласите навярно, че никъде по света го няма този неповторим аромат на здравец и чимшир, заобиколили калдъръмени пътечки, криволичещи през двора, шарената сянка, хвърлена от клоните на цъфнала ябълка или росни лози, под които надигат главички уханни момини сълзи, нарциси, иглики, зюмбюли и още, и още цветни сияния…

Дворът на Магдалена Гюзлева - с. Ковачевица

Щом пролетта посипе дърветата с цвят и ливадите засияят в яркозелено, пламват един след друг китни облачета в червено, жълто, синьо, розово…на засадените с нежна грижа различни цветни видове, върху зидовете здравецът достолепно започва да се препича на слънце, а трендафилът се увива срамежливо върху портата, засипвайки я с дребен цвят, към който надменно надничат напъпилите рози, чакащи по-силните слънчеви лъчи…

Алея с рози в двора на Симеон Айтов - с. Радотина - 2

Градинска чешма - сн. Весо Василев

При всеки полъх на вятъра във въздуха се носи райски аромат, а в градината тихо жужат пчели, обикалящи ненаситно от цвят на цвят…

Кът с барбекю в градината на Пламен Симеонов - гара Орешец

Нашата българска градина е може би най-непретенциозната, но най-мила на сърцата ни, носеща ухание на  здравец, чимшир, орехова шума, цветя, спомени и… обещание за прекрасни емоции, които тепърва сами ще си създадем!

Любимата градинка на Красимира Йорданова

Дворът във вилата на Станислав Михайлов край гр. Монтана

И тъй като човешкото око е ненаситно и не престава да се радва на всички чудеса, които среща по пътя си, може би в продължението на тази поредица, вие ще сте следващите, които ще споделят с нас резултата от своето вдъхновение и майсторлък?!

 

Галерия:

 

 

Към I-ва част на „Споделено от приятел: Това е моята градина“ >>>

 

Градински маси в магазин Жилища 
Тенти с манивела
Градински столове

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment