Градината – безценното съкровище, „скрито“ пред очите!

36 идеи за кътчета за отдих в градината и двора

 

Всички си падаме малко или повече, по приключенски филми, в които смели герои се впускат в невероятни премеждия в търсене на приказни съкровища – и да, в повечето случаи филмите завършват с щастлив край!

Но за съкровището, което имаме предвид тук, не са необходими карта и компас, нито злодеи ще попречат на откриването му, защото то е буквално „скрито“ пред очите ни или поне на тези, които са щастливи да са го сътворили.

Да, имаше един стар шеговит израз, че за да откриеш нещо, то преди това някой трябва да го е загубил, но когато става въпрос за градината или двора, нещата стоят по малко по-различен начин!

И единствената прилика с откриване на отдавна изчезнали по незнайни причини съкровища е, че трябват сходни инструменти – и лопати, и кирки, и още други съоръжения, за да се появят след време истинските съкровища, с които земята ще възнагради човешките ръце!

Градината наистина е съкровище за всеки, който е постигнал с много труд и всеотдайност своя малък земен рай, но и във всяка градина – малка или не толкова, точно същите трудолюбиви стопани създават и свое предпочитано кътче за отдих, от което да се наслаждават на резултата на своите дългогодишни в чести случаи усилия.

Това никак не е случайно, защото всеки жител на планетата Земя се стреми да открие красотата и хармонията навсякъде около себе си, а най-близо е… градината!

Пролет или лято, есен или зима – всеки от нас би искал да прекарва повече време навън, в компанията на въздействащите на сетивата цветове и аромати на градината, която носи различни настроения и послания.

Дали на верандата пред къщата, на терасата, под перголата или в романтични кътчета, в които можеш да мечтаеш или просто почиваш, подходящите растения, мебели и аксесоари могат да създадат любимо местенце за отдих в градината, защитено от любопитни погледи и изолирано от градския шум и стрес.

Всяко едно обособено кътче в градината притежава собствен характер, създаден от различни форми и цветове, а когато се добавят и удобни мебели, интересни акценти в аранжировката и добро настроение – е, тогава картинката получава съвсем завършен вид!

Къде – в беседката, под навеса или шатрата, на терасата, край декоративното езеро с бълбукащо фонтанче или просто в сянката на дървета и големи храсти – всеки сам избира кътчето, което ще му доставя най-много радост и удовлетворение, което би споделил единствено с любими хора и верни приятели.

И да не забравим – тревните площи са много повече от зелен килим в градината, който гали със свежестта си очите – те са един от най-важните градивни елементи, на чийто фон кътчетата за отдих се открояват още повече.

Безброй са вариантите на местенца, където човек може да се радва на частицата от естествената природа, която е пренесъл в собствения си двор или градина, но все пак нашите идеи ще подскажат още съвсем малко… или ще вдъхновят мнозина мечтатели, които планират все още своя малък градински рай!

 

Галерия:

 

Градински мебели – комплекти в магазин Жилища 
Градински фенери в магазин Жилища 

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment