Хайде да поседнем навън – край огъня!

Откритите огнища – още един ефектен елемент в градината

 

Огънят притежава магическа притегателна сила  – не само заради топлината, но и заради неповторимата романтична атмосфера, която създават весело подскачащите пламъци, укротени както в камината у дома, така и в пространствата на открито.

Все още някои от нас пазят чудесни спомени от лагерните огньове в детството си, но дори и в днешно време си създаваме нови такива при излети някъде из природата…

Без истински огън на фона на притихналата планина, дори и с най-веселата компания, картината не би била пълна, нали?! (Стига огънят да е запален на подходящи и разрешени места, разбира се.)

Вярно е, че откритите камини в градината създават също толкова уют, но те имат и съвсем функционално предназначение – не всички сме майстори на барбекю, но всички с удоволствие се присъединяваме към ароматно димящите скари…

Предназначението на откритите огнища е по-скоро за създаване на задушевна и приветлива атмосфера на открито – в двора или в градината, огнищата са тяхно чудесно декоративно допълнение.

Огънят в каменните гнезда неминуемо се превръща във фокусна точка на вечерни домашни градински партита.

Макар и да не се използват предимно за приготвяне на печени на истински огън вкуснотии, присъствието им променя коренно облика на градината или двора.

И най-важното – такова открито огнище би могло да се изгради дори и от ентусиазирани непрофесионалисти, защото технологията не е чак толкова сложна, а вложените средства – поносими като перо в семейния бюджет.

Огнищата могат да бъдат създадени както над земята в издигната конструкция, така и вкопани, а формата зависи от въображението на всеки, решил да си построи такова бижу в задния двор.

Традиционно се предпочита кръглата форма, но триъгълна, правоъгълна или квадрат също са варианти.

Една ролетка, лопата, пясък, цимент, камъни или тухли, плюс известна сръчност и голяма доза търпение са основните необходими материали за създаването на уникален домашен шедьовър, който да приюти танцуващия огън!

Разбира се, има и много ефектни дизайнерски модели, за които ще са необходими и компетентни съвети от специалисти, но това вече е тема за размисъл на тези, които имат претенциите да предизвикат и засрамят съседите си с чудесните огнища, които красят градината им!

В началото на всеки чудесен резултат стоят вдъхновяващите идеи и огромно желание – идеите от нас, а всичко останало зависи от това дали бихте искали и във вашата градина да се появи такова страхотно ефектно допълнение като откритото огнище!

 

Галерия:

 

 

 

Аксесоари за барбекю
Монолитни бетонови барбекюта в магазин Жилища 
 • Imagén:

  595,00 лв.
 • Imagén:

  25,00 лв.
 • Imagén:

  235,00 лв.
 • Imagén:

  1150,00 лв.
 • Imagén:

  565,00 лв.
Метални преносими барбекюта 

 

Градински столове
 • Imagén:

  62,00 лв.
 • Imagén:

  15,90 лв.
 • Imagén:

  35,85 лв.
 • Imagén:

  32,37 лв.
 • Imagén:

  36,27 лв.

 

Споделете тази публикация

Post Comment