Малките мечти на градината…

Летен тоалет за градината или верандата

 

Всеки сезон има своето очарование, но май най-любим на всички ни е лятото, нали?

Само чакаме слънцето да вдигне градуса на настроението ни и с нескрито удоволствие започваме да ровим из  шкафове и гардероби, за да търсим летните тоалети от миналата година като начало, а после се втурваме презглава към всякакви магазини, за да се снабдим с още, и още дрешки в пъстри десени…

Лошо няма, пазаруването действа със сигурност като терапия срещу всякакви депресии, най-вече може би зимни?!  След като сме се погрижили за себе си, прехвърляме идеите си върху лятното преобразяване на дома си и вилата…

А градината? Не мислите ли, че и градината има свои малки мечти за новички летни дрешки?

Да, грижите по нея костват много усилия, докато се разкрие цялата й прелест, но какво ще кажете да помислим заедно поне за летните й аксесоари?!

Както казахме, градината е скромна и мечтите й са малки, съответно – малки инвестиции. А най-малко коства на семейния бюджет декорирането на различни кътчета с тъкани – леки като морски бриз, феерични или пъстри като дъгата, с ярки десени, конкуриращи цветното разнообразие на цъфтящите храсти и цветя.

Да не говорим, че реализирана подобна идея ще свидетелства и за изискания вкус на собствениците – всъщност, признание не е и необходимо да се търси, когато собствените преживявания и хубави емоции ще са повече от достатъчни.

И още – с различни тъкани могат да се направят толкова лесно и с подръчни материали още уютни романтични местенца за отдих на… сянка!

Необходимо е само да се избере плат, който да съответства на мебелите на верандата или в градинския кът, а после започва “кроенето” и оформянето на летния градински тоалет.

Например, завеси в нежни пастелни цветове и полупрозрачни материи за верандата биха създали усещане за пребиваване в някой 5-звезден курорт. Тъкани в ярки цветове не само ще създават настроение, но ще и имитират доста успешно темите от приказките за Шехеразада.

Искате обаче и повече сянка – тогава поставете плата първо като грациозен навес на откритата тераса, а в долната част тя ще се спуска небрежно, за да създаде повече интимност в този кът. За рамка на импровизирания балдахин могат да послужат дори елементарно закрепени дървени колчета или клоните на близко дърво.

Ако имате беседка, с лекота можете да я гарнирате със завеси по ваш вкус, но ако нямате такава, не се отчайвайте, защото винаги има алтернатива. Например,  4 метални или дървени колчета, свързани с въженце, взето назаем от простора за дрехи, а самите завеси могат да се прикрепят директно с щипки за пране отстрани и отгоре!

Някога, доста назад във времето,  на нашите черноморски плажове сянка се постигаше именно по този начин – с колчета и чаршаф! Е, нещо подобно може да се направи и сега, което със сигурност ще изглежда доста по-атрактивно, макар и да има малко носталгичен дух.

Но дори и само за настроение, могат да се поставят разноцветни тъкани като своеобразен параван, отделящ къта за закуска или следобедно кафе в градината.

Всъщност, сигурни сме, че вече ви провокирахме да измислите и свои идеи за летен тоалет на градината, но все пак, потърсете опорни точки и в нашата галерия!

Галерия:

 

 

 

 

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment