По предписание на личния лекар…

Доза релакс всеки ден в градината или на балкона

 

Лятото вече ни е стегнало здраво в топлата си прегръдка – вярно е, че толкова силно копнеехме за нея, но дали вече тази слънчева любов не почна да ни идва в повече?

А до отпуските все още остават ужасно много дни – какво като ги зачертаваме на календара на стената с нетърпение, те някакси много трудно намаляват…

Но и градът през лятото си има своето очарование или пък не?
Сега си представете една подобна картинка:

Били сте на работа цял ужасно дълъг и напрегнат ден, а вечер се прибирате смазани от умора и жега у дома, където ви очаква една прохладна веранда с малка масичка, на която се кипрят почти замръзнали коктейли…

Или още по-добре – басейнът в задния двор гостоприемно предлага обятията си! А защо не и всичко това накуп?

Като начало – гмурнете се под ласкавата като нежна хладна ръка водна повърхност и се оставете на магията й да прочисти мозъка ви от всички негативни емоции… А после…, о, чаша вино и поднос с плодове и сирена може би ще дойдат съвсем на място за възстановяване на изхабените калории.

А хипнотизиращите пламъци на външната камина и лекият шепот на вечерният вятър в короните на дърветата ще ви накарат съвсем да забравите за всичките си притеснения и изхабени нерви през деня!

Харесва ли ви подобен сюжет за края на летния ден?  Вероятно, но ви обзема силна тъга и разочарование, защото нямате къща с двор, нито градина с  басейн…

Е, няма да ви оставим да страдате сами, ще се присъедим към вашата компания на… балкона, откъдето ще наблюдаваме заедно звездното небесно шоу и примигващите гирлянди от разноцветни светлини, обсипали вечерния тоалет на притихналия град.

Защото и на балкона можем да си организираме кътче и мигове за релакс – прекрасно знаем, че това поне е постижимо. А и тук не е необходимо да се притичва до другия край на двора за студена бира или лед, защото хладилникът си е на една ръка разстояние… Важното е да съумеем да открием наличните предимства, не да търсим недостатъци, нали?

Защото, както постоянно препоръчват всички домашни лекари, добре е да се лекуваме сами от стреса като си организираме блажени мигове на покой дори и у дома! Та кои сме ние да им се противопоставяме – като едни послушни пациенти ще си вземем необходимата доза от лекарството, наречено релакс!

Галерия:

 

 

 

И сега остава само да решим – на вашия балкон или на нашия, във вашия двор или в градската градина?

Часът е ясен – в края на работния ден!

А идеите тук са само за катализатор на реализацията на тези планове!

Споделете тази публикация