ЖИЛИЩА

За градинатаГрадински детайли

Да разширим къщата със… зимна градина!

40 идеи за ефектно допълнение към дома не само през зимата!

 

Съвсем откровено ще си признаем, че не сме от най-големите почитатели на зимата и нейната бяла прелест – дано не ни се обидят феновете на зимните спортове, но ние сме далеч по-силно влюбени в пролетта, лятото и есента, но без мрачните й настроения!

Е, да, така е, няма как да сравним пъстрата хубост на топлите годишни месеци със сдържаната елегантност на бяло-черната зимна картина, но може би точно затова желанието да се радваме колкото се може повече на цвят и аромати върви съвсем логично по пътя към създаването на… зимна градина.

Зимна градина може да си има всеки и у дома на остъкления балкон (изграден регламентирано или не съвсем, но това е друга тема) или лоджията, които не са превърнати все още в придатък на жилищната площ, но същинските зимни градини са своеобразно продължение на къщите!

В много случаи зимната градина се залага още при създаването на архитектурния проект на сградата, но има варианти да се доизгради от нулата към вече съществуваща къща и обикновено това се случва с помощта на леки материали – като PVC или алуминиеви конструкции.

Обикновено или поне много често зимните градини се изграждат на верандата като своеобразен вход към къщата или обратното, изход от дневната към двора и градината.

Като се има предвид разнообразието от материали и технологии на пазара, широката гама от варианти за дизайн на зимна градина, то всеки мечтател би могъл да реализира своята идея в рамките на относително скромен бюджет, избирайки леки материали, които и не подкопават с тежестта си устоите на сградата.

Вместо стъклен покрив, би могло да се заложи и на поликарбонатови плоскости, които се славят като по-практични и издръжливи във времето.

Важно е да се помни, че зимната градина е създаден за естетика и удоволствие, следователно трябва да се подхожда внимателно при проектирането й. Структурата трябва естествено да се вписва в концепцията на дома и околния пейзаж, да се запази и хармонията на архитектурната визия.

Да не пропуснем – изграждането на зимна градина не е все пак съвсем евтино удоволствие, но благодарение на слънцето тя ще се загрява през зимата и като цяло къщата ще губи по-малко топлина, което ще рефлектира върху сметките за отопление.

Неслучайно, ако сте забелязали, при новото строителство на сгради прозорците стават все по-големи и по-големи, за да се постигнат поне отчасти мерките за енергийна ефективност у дома!

Би било добре зимната градина да се намира от южната страна на къщата, защото има изследвания, които доказват, че ефектът от използването на слънчевата енергия в зимна градина, разположена на изток или на запад страна на къщата, е до 30% по-малък, а от северната почти нулева.

От нас идеите – от вас реализацията при възможност и желание!

 

Галерия:


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Подобни публикации

Градински мебели за още повече романтика Веранди и тераси – нещо повече от допълнително пространство

 

За градинатаГрадински детайли


 

Публикувайте снимки на вашите градини

ПУБЛИКУВАЙ СНИМКИ...

 

 

 

Градински барбекюта

Градински барбекюта

 
 

Дървени градински мебели

Градински мебели - комплекти

Тента полиестер -3.5 x 2.5 m...

Тенти. Сенници. Паравани

Простори за градини
и балкони.
 


Мебели от дърво

Градински аксесоари
Палисади

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Импрегнатори за дърво в ектериор
цените вижте от тук..

Арки и перголи.
Дървени и метални

Детски люлки с катерушка за градината

Детски люлки

Мебели за балкон
Балконски сет


Градински столове

,

 

Биокамини

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност