ЖИЛИЩА

За градинатаГрадински детайли

Рапсодия за градина, огън и топли емоции…

Идеи за кътове за отдих с външни камини

 

Светът е голям и шарен, и някъде хората имат щастието да живеят в страни с по-топъл климат, където почти през цялата година могат да се наслаждават н приятни мигове в градините си и денем, и вечер!

11а

Е, ние не се оплакваме от късмета си да се родим в страна, благословена да се радва на красотата на различните годишни сезони, но е факт, че на своите градини, тези от нас, които притежават такива, или поне имат добри и гостоприемни приятели, могат да се наслаждават на прекрасни мигове в градината само в края на пролетта, лятото и началото на есента.

32

Много често свободното време, предвидено за такива моменти, е едва към края на деня, когато става хладно, защото тъкмо тогава, например, вятърът е решил да си играе на гоненица с луната и облаците или дъждът няма търпение да полее земята…

27а

Тогава в прохладата на вечерта спасението на градинското парти – в тесен или по-широк приятелски кръг, е само едно – горящият огън в камината! Е, някои ентусиасти ще ни подскажат вероятно и други варианти за сгряване, но не за тях става въпрос сега…

36

Но дори и през деня танцуващите пламъци в камината създават комфорт, който може да се наблюдава и по-отдалеч, но има и чисто практическа функция – я да си признае всеки от вас, дали е хапвал нещо по-вкусно от кулинарно творение, приготвено на скара на дърва или дървени въглища?!

kamini-v-gradinata-16

Вярно е, че обядът или вечерята в почивните дни може да се пригови и на най-близкия роднина на камината – барбекюто, било то газово или електрическо, но истинският пламък е изкушение, на което трудно може да се устои…

kamini-v-gradinata-17

Да не говорим, че градинските камини са центърът на кътовете за отдих, които успешно заместват дневната зона в къщата.

kamini-v-gradinata-20

За повечето хора идеята за външна камина може би изглежда твърде екстремно преживяване  през зимата, но малцина смелчаци все пак може да искат да прекарат някоя зимна вечер с топлината от камината на открито под небето…

kamini-v-gradinata-21

Атмосферата, която създават външните градински камини, е несравнима  като преживяване – вероятно всички ще се съгласите, нали?!

kamini-v-gradinata-12

Външните камини могат да бъдат изпълнени в различни варианти като размер, дизайн и стил, но не би било никак лошо като възможност да бъдат разположени на верандата, в беседката или поне под перголата – все пак капризите на времето биха могли да провалят плановете за приятно прекарване на вечерта, ако няма поне в близост предвидена защита от тях.

kamini-v-gradinata-11

12

Освен да създава топлина и уют навън, камината променя изцяло вида на градината, добавяйки не само елегантност и стил, но и по-сръчните мога и сами да си я изградят – нещо, което в жилищата е доста по-сложно без намесата на специалисти.

41

Край камината в градината приятните събирания с приятели могат да продължат до късно, защото ако Сънчо е навестил някои от гостите или домакините, то те могат с достойнство да се оттеглят в спалните си, стига само купонът да не пречи на съседи с остър слух!

40

И въпреки всички предимства на кътовете с камини в градината, непременно имайте едно наум и не оставяйте огъня без надзор, защото все пак опасността от разсеяност, довела до пожар, винаги съществува…

42

Приятни летни вечери край камината в градината на всички, а на все още мечтаещите за такава – заповядайте в нашата галерия с вдъхновяващи идеи!

 

……………………………………….

Свързани продукти:

……………………………………….

Галерия:

 

 


Гугъл+ страницата на Жилища Facebook страницата на Жилища  


 

Подобни публикации

Градински мебели за още повече романтика Веранди и тераси – нещо повече от допълнително пространство

 

За градинатаГрадински детайли


 

Публикувайте снимки на вашите градини

ПУБЛИКУВАЙ СНИМКИ...

 

 

 

Градински барбекюта

Градински барбекюта

 
 

Дървени градински мебели

Градински мебели - комплекти

Тента полиестер -3.5 x 2.5 m...

Тенти. Сенници. Паравани

Простори за градини
и балкони.
 


Мебели от дърво

Градински аксесоари
Палисади

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Импрегнатори за дърво в ектериор
цените вижте от тук..

Арки и перголи.
Дървени и метални

Детски люлки с катерушка за градината

Детски люлки

Мебели за балкон
Балконски сет


Градински столове

,

 

Биокамини

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност