Градината като специална театрална сцена

Майсторски сценарии за режисиране на открити пространства

 

Навън – в градината или на терасата, никога не би могло да бъде скучно, особено ако компанията е добра, но когато тези открити пространства са режисирани с веща умела ръка от специалист, ефектът е повече от поразителен!

Ландшафтният архитект  Harold Leidner и неговата фирма са особено популярна компания  на пазара на луксозни недвижими имоти в окръг Далас на щат Тексас, САЩ.

Доколкото ни е известно, екипът на фирмата няма нищо общо с оформянето на екстериора в сцените от почти безкрайния сериал “Далас”, но със сигурност реализираните от фирмата проекти могат да бъдат снимани без забележки във всяка филмова  продукция.

Шегата настрани, но при създаването на луксозни външни пространства, които да са в хармония и като продължение на бляскавите интериори, ландшафтният архитект и неговия екип са проявили забележително майсторство при оформлението на всеки един детайл.

В скромната колекция от реализирани проекти, която ви представяме, ще откриете перфектно оформени външни пространства, разположени на покривни тераси, извисяващи се над драматични пейзажи, както и традиционни градини.

Например, настанил се удобно в кът на покривна градина като тази, човек би могъл да се чувства напълно в ролята на режисьор, който създава на момента най-уникалния светлинен спектакъл, в чиято главна роля е сияещият през нощта град.

Или пък би могъл да поиграе шах на открито с приятели, а вечерният романтичен пейзаж ще бъде най-голямата награда в импровизирания турнир!

А в друго едно времево измерение би се радвал на колоритна градина, все едно някъде из района на Тоскана…

Мебелите от ковано желязо винаги са мъдър и естетичен избор за обзавеждане на всеки кът в открито пространство. Този класически материал може да намери приложение при реализацията на проект във всеки стил, независимо дали е традиционен или модерен.

Басейните и водните съоръжения отдавна са заявили присъствието си като централен и много ефектен елемент от жилищните пространства на открито – хладното излъчване на водата контрастира с топлината на огъня в откритите огнища или камината, и мекото сияние на нощното осветление.

Осветлението може да промени атмосферата на всяка дневна на открито – това е едно от “оръжията”, които използват ландшафтните архитекти при режисиране на екстериорната среда.

Откритите огнища създават невероятен уют и романтична атмосфера – присъствието им в градината само би увеличило стойността на естетическото и емоционално  преживяване в часовете, прекарани навън – там някъде, в градината!

Всички тези идеи биха могли да провокират и някои  от вас да влязат поне за малко в ролята на ландшафтен режисьор – за да добавите към вашата градина или тераса още повече приятни изживявания чрез атрактивни декори в дневните под открито небе!

 

Галерия:

 

 

www.haroldleidner.com

 

 

 

Възглавници за градински мебели

 

Споделете тази публикация

Post Comment