Вдъхновяващи импресии за градини и бяла зима

Градината е в кратка ваканция от пъстроцветната суета!

 

Какво се случва с градината през зимата е въпрос с много отговори… Привидно уж си е взела отпуска и лениво се наслаждава на властването на снежната кралица, но там някъде, скрит на топло  под бялата премяна си кипи живот, готвейки се усилената работа, която чака всички растения през пролетта.

Под лъчите на свидливото слънце...

Всъщност, ако погледнем от гледната точка на нежната половина на човечеството, тъй като и “градина” в нашия език е от женски род, това си е направо заслужена почивка от ежедневната суета!

Зимна приказка

А има и нещо друго – класическият дует черно-бяло е бил и ще бъде винаги на мода, а зимата като една предвидлива дама си е извоювала правото да бъде винаги на ниво.

Снежна импресия...

И градината съвсем уместно се възползва от този моден диктат, но това ни най-малко не намалява очарованието, което й придава пухкавият бял тоалет, който снегът така благосклонно й подарява за няколко месеца!

А в къщи е топло...

Дали са оставили трохички?

Може би някои от вас ще са на мнение, че има нещо тъжно в покритите със сняг пейки, перголи, алеи и самотни забравени и изсъхнали цветове, които снежинките ласкаво са приютили, но други ще намерят за изключително прелестно явление искрящия и изящен градински макиаж под лъчите на зимното слънце?!

Зимно очарование...

Е, да, мнения много, но нека не забравяме, че всеки има нужда от кратка почивка – нека градината се наслаждава на своята, а ние ще потърсим красотата й и в мъничките детайли, които снегът ни е оставил на показ.

Я да си поиграя в снега, че не се знае докога ще го има!

Тук присяда само вятърът...

А дори и когато ги е скрил, очарованието на зимната импресия в нашата галерия едва ли ще ви остави безразлични – защото след тъгата винаги идва радостта, а след зимата – пролетта!

 

Галерия:

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment