ЖИЛИЩА

За градинатаГрадински детайли

Когато две стихии танцуват блус…

Омагьосващият съюз между огън и вода в градината

 

Как могат стихии да танцуват блус, та това е на практика напълно невъзможно, особено когато става въпрос за безмилостно помитащата всичко срещнато по пътя й неукротима водна стена или пък за рушащия до прах и пепел онова, до което се докосне, огън?!

Е, добре де, може и сравненията ни да не са особено реалистични, но че две стихии могат да съжителстват в мир и красота ще го докажем на практика с поредната ни колекция от вдъхновяващи идеи.

Защото в модерния дизайн наистина всичко е възможно, особено когато става въпрос за открити пространства – вътрешен двор или градина.

И ако не във всяка градина по ред причини и обстоятелства има условия за изграждане на басейн, то наличието на открито огнище, зидана камина или камина на биоетанол е далеч по-възможно.

А когато се намери ключът към съчетаването на тези два елемента, всеки от които е добре дошъл в екстериорните решения, то тогава изградената хармония между двете природни стихии, макар и съвсем укротени в красиви рамки, колкото и да не ви се вярва, напомня на възхитителен танц под звуците  на разтърсващ емоциите блус!

Има много причини за обединяването на въздействието на танцуващите пламъци във външната камина с хипнотизиращата синя прохлада на красив басейн, но най-важната е съвсем проста – комбинирането на  двата различни природни елементи по такъв начин  повишава естетическата стойност на градината или двора веднага и многократно!

Разбира се, вариантите за присъствието на огън и вода в оформлението на външните пространства са толкова, колкото фантазията може да сътвори – всъщност, безброй…

Дори и в малки по площ дворове или градини е възможно да се постигне такава силно въздействаща на всички сетива композиция от овладяни природни стихии – просто са необходими повече въображение и усилия.

Камини в модерен или класически стил, открити външни  огнища – вкопани или зидани – въпрос на избор и субективна преценка кой вариант ще допълва най-успешно вашия басейн.

А ако все още се съмнявате в нашите твърдения,  вижте някои омагьосващи вдъхновения –  много е  вероятно те да ви изкушат да накарате и вашата градина да затанцува блус…

 

Галерия:

 

 

Facebook Comments

 

 

За градинатаГрадински детайли


 

Публикувайте снимки на вашите градини

ПУБЛИКУВАЙ СНИМКИ...

 

 

 

Градински барбекюта

Градински барбекюта

 
 

Дървени градински мебели

Градински мебели - комплекти

Тента полиестер -3.5 x 2.5 m...

Тенти. Сенници. Паравани

Простори за градини
и балкони.
 


Мебели от дърво

Градински аксесоари
Палисади

Биокамина - стояща

Дървени градински къщи

Импрегнатори за дърво в ектериор
цените вижте от тук..

Арки и перголи.
Дървени и метални

Детски люлки с катерушка за градината

Детски люлки

Мебели за балкон
Балконски сет


Градински столове

,

 

Биокамини

Облицовъчен камък

Облицовъчен декоративен камък

 

 

© 1994 - 2017 jilishta Products. All rights reserved. Политика на поверителност