„Гумени“ закачки и усмивки за градината

Внимание – идеи само за хора с чувство за хумор!

 

Минат, не минат няколко години и всеки автомобил „заявява“ на собственика си, че трябва да му купи… нови „обувки“ за 4-те колелца! Добрата новина е, че нашите верни авто-приятели имат само четири такива – представете си, ако бяха роднини на стоножките?

Цветни кашпи

Шегата си е шега, но с безопасността копромиси не бива и няма накъде – купуваме нови гуми! А какво правите вие със старите? Складирате ги в гаража за спомен, изхвърляте ги или?

Жабке, ти принц ли си или принцеса?

Е, сигурно има и други креативни варианти за връщането им към нов живот, но нашите идеи изпращат гумите направо в градината!

Сервиз за...доза настроение!

О, да, нищо ново под слънцето, ще ни упрекнете вероятно и естествено, ние знаем, че вие знаете, че можете да направите чудна декорация в своя двор или градина от старите непотребни вече гуми, но какво пък, решихме просто да ви го напомним!

Кашпи

Като произведение на изкуството...

Вероятно някои сред вас може и да се учудят на забележката ни, че тези идеи са само за хора с чувство за хумор и ще побързаме да се аргументираме защо смятаме така. Ами защото почти вече чуваме нечии критики, че тези идеи са кич, твърде бутафорни, че вместо да украсят, може и да уронят достойнството на градината…

Зебра

Но ние сме на мнение, че всяко нещо, което може да ни накара да се усмихваме, не е за подценяване!
Естетиката си е естетика, но радостта да направиш нещо с ръцете си, та било то не съвсем като за изложба, си заслужава усилията!

Кукуригууу, петльо...

А и как би могъл да остане човек равнодушен, когато сутрин, излизайки на двора, първа го поздравяват Царицата Жабка, Зайо Байо Градински, пъстра чаша цветно настроение почти измества с ободряващия си вид димящото истинско кафе, а цветята му махат за поздрав от шарените си кашпи?

Царица-жабка

И тук е моментът да напомним, че използвайки по подобен начин старите автомобилни гуми, то със сигурност ще ни поздрави и природата, че сме я спасили от отровните газове от изпаренията, ако бяхме ги изгорили или пък просто захвърлили някъде!

Пъстри кашпи

Факт е, че от старите гуми могат да се сътворят много полезни, забавни и най-вече евтини, градински чудеса – как иначе да наречем тези весели животинки и домове за цветя?

Цветен фонтан

Почти като истинска калинка

И още нещо – стига да си спомняте, разбира се, можете да разказвате и съвременни приказки на децата си: а тези гуми, от които направихме голямата червена калинка, бяха на колата, когато отидохме с майка ви за първи път заедно на море или някаква подобна история…

Масичка от стари гуми и стъклен плот

От гумите могат да се изработят и оригинална масичка за кафе, детска люлка, та дори и цял „автомобил“, но подобни варианти са наистина „висш пилотаж“ и за много, много сръчните сред нас.

Люлка от гуми

Почти като истински автомобил

За всички останали и за тези, които нямат достатъчно време за творчество, саксиите и кашпите са най-лесният начин да накарат градината да се усмихва – стига да подредят и оцветят гумите както им подсказва въображението!

Цветарник

Висяща саксия

Ето, за пореден път не открихме топлата вода, но за пореден път вярваме, че сме ви провокирали да добавите поне една „гумена усмивка“ в градината или двора си!

 

Галерия:

 

 

Соларни лампи – градински в магазин Жилища 
Градински маси в магазин Жилища 
Тенти с манивела
Градински столове

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment