Лятна трапезария на верандата или терасата – 36 идеи

Да спечелим повече време на открито като се храним на верандата!

 

Лятна трапезария – има ли и такъв вариант на място за хранене? Е, разбира се, малко си поиграхме с думите, но защо след като има лятна кухня, да не можем да наречем къта за хранене навън „лятна трапезария“?

Лятна трапезария на верандата

През всички слънчеви дни в годината, независимо дали става въпрос за пролет, лято, есен, та дори и през зимата, всички обичаме да се наслаждаваме на хубавото време и да бъдем колкото се може повече навън, на открито…

Лятна трапезария на верандата

А това време може да бъде съчетано и с моментите, в които цялото семейство се събира, за да се храни заедно – сутрин или вечер, през уикендите, когато се намери време за подобни събирания, но важното е едно – да бъдат навън!

Защото точно храненето под открито небе е това, което прави трапезата на верандата перфектното изживяване, при това на чист въздух. И тук не говорим за специални поводи като парти с приятели или семейни празници, а за ежедневния ритуал, когато се наслаждаваме на собственоръчно приготвена храна и на компанията на най-близките си хора.

Лятна трапезария на верандата

Но с подходящ декор и осветление, кътчето за хранене на верандата или терасата може да се превърне в най-любимото място за събиране на семейството през следващите няколко месеца.

Храненето в своеобразната лятна трапезария на верандата може да ни накара да се почувстваме още по-свободни в сегашното особено време, когато глобалната пандемия принуди много от нас да останат на закрито и да избягват повечето, ако не и всички социални контакти.

Много пъти и по различни поводи сме обяснявали, че всяка веранда е своеобразно продължение на къщата, както и че можем да я наречем още тераса, но с покрив!

Ако решите строго да се придържате към стила на обзавеждане на къщата си, то следва и кътът за хранене на открито да продължи тази линия.

Ако с приоритет е ваканционното настроение, което създават всички моменти, прекарани на открито, то можете да изберете съвсем друг тип решение – например, средиземноморски, кънтри, плажен, екзотичен, крайбрежен или просто стил, какъвто въображението ви подскаже!

Разбира се, най-простичкото решение за обзавеждане на подобен тип лятна трапезария е да се изнесе кухненската маса навън, но ако ще разчитаме на този кът за по-дълго време, май по-удачният вариант е друга маса за хранене – дървена, метална, ПВЦ, въпрос на избор.

Перфектният вариант е този кът за хранене да е организиран на покрита веранда, за да се предотврати преждевременното приключване на вечерята например в следствие на капризите на природата.

Лятна трапезария на верандата

Но ако верандата е открита, проблемите могат да се решат с монтирането на тента, конструкция на пергола, в краен случай – с голям градински чадър или сенник.

Лятна трапезария на верандата

Не е задължително да има в близост камина с открито огнище или барбекю, но при възможност за изграждането им, нека забравим за колебанията си – така дори и през по-топлите зимни дни ще можем да се храним под небето и звездите…

Допълнително ефектно градинско осветление, саксии с цветя, пъстри възглавнички, та дори и килимчета – всички елементи за декорация са добре дошли в новата ни лятна трапезария.

Голяма или по-малка, стилна или по бохемски еклектична – каквато и лятна трапезария да организираме на верандата или терасата, то сигурното е едно – че дългите дни или вечери ще прекараме много, много по-приятно в компанията на близките си хора!

 

Галерия:

 

 

 

 

Споделете тази публикация