Градинска беседка с мини лятна кухня

Кът за отдих като кубчето на Рубик, но не съвсем…

Градинска беседка с мини лятна кухня –  бижуто на лятото

През топлите месеци на годината всички търсим възможност колкото се може по-дълго време да бъдем на открито. Щастливците със собствена градина край къщата не е и необходимо да полагат кой знае колко усилия – просто излизат в двора си.

А ако там присъства и градинска беседка с мини лятна кухня, всички останали можем само да им завиждаме, макар и благородно.

Градинска беседка с мини лятна кухня

Защото да се храниш или просто почиваш в кътче, което ти осигурява както подслон от капризите на времето, така и удобства, които не налагат често притичване до къщата за туй или онуй, е мечта на мнозина. А тази градинска беседка с мини лятна кухня, която представяме, вече е една наистина сбъдната мечта.

Собствениците са младо семейство, наследило дядовата вила, а беседката с мини лятна кухня е проектирана за тях от архитекта и дизайнер Рустэм Уразметов.

Градинска беседка с мини лятна кухня

Приликата с кубчето на Рубик може лесно да се открие – освен в цветовото сходство, с малко разместване, беседката може да промени функцията си. Тя едновременно е кът за отдих, мини лятна кухня, а и при преместване на мебелите може да влезе в ролята и на дансинг за градинско парти.

Тази градинската беседка с мини лятна кухня се състои от два свързани модула – за кухнята със зидано огнище за барбекю и другият, предназначен за хранене и отдих.

Градинска беседка с мини лятна кухня

Първонално в двора е излята бетонова основа, върху която е изградена с помощта на дървени плоскости самата беседка. Конструкцията достига в най-високата си точка 3 м, а използваните дъски са с ширина 22 см и дебелина 1.5 см.

Покривът между двата модула на беседката, наподобяваш пергола, е мобилен – може да се вдига и спуска в зависимост от това дали целта е защита от слънце и дъжд или повече слънчева светлина. Огнището за барбекю е зидано с огнеупорни тухли, а облицовката е от топлоустойчиви теракотени плочки.

Шкафчетата от двете страни на барбекюто, както и нишите под шкафовете са много функционални, защото предлагат възможност за съхранение на кухненски съдове и прибори, аксесоари за печене, подправки и всичко останало, необходимо за целта в мини кухнята на собствениците.

Градинска беседка с мини лятна кухня

В къта за отдих едната от стените е изградена от дървени ламели и поликарбонатни плоскости, които пропускат светлина, но задържат UV-лъчите.

Този кът е обзаведен с диван с декоративни възглавнички, а осветителни тела от двете му страни страни са лампи, монтирани към малки дървени бъчви.

Градинска беседка с мини лятна кухня

Малката масичка, която служи както за хранене, така и за сервиране просто на напитки, е изпълнена само от строителни отпадъци, останали неизползвани в конструкцията. Плотът е изработен от поликарботна плоскост, дървените елементи са боядисани в бяло.

Табуретки в ярки цветове и висящ лампион допълват обзавеждането на къта за отдих в беседката.

Градинска беседка с мини лятна кухня

Цветовата концепция включва само свежи и типично летни цветове – жълто, оранжево, червено и бяло. Така целият кът сам по себе си излъчва много настроение и жизнерадостна атмосфера.

Крайният резултат от вложените усилия и материали е една много весела, но и функционална градинска беседка с мини лятна кухня, която наподобява кубчето на Рубик, но не съвсем – защото използването й става много по-лесно!

 

Галерия:

 

urazmetov.com

 

Градински маси в магазин Жилища 

Споделете тази публикация

Post Comment