Едно бижу, винаги готово за парти!

Малък вътрешен двор в средиземноморски стил

 

Едва ли има някой, който да не обича парти под открито небе в приятна компания – е, стига времето да не е решило да се пошегува и да си спретне неочакван дъждовен купон…

Малък вътрешен двор

Последното вероятно би имало особено значение като се има предвид, че този очарователен малък вътрешен двор принадлежи към имот, намиращ се в лондонския квартал Нотинг Хил!

Но може би точно затова собствениците, семейство с 4 деца, са решили да си създадат местенце, което винаги да излъчва атмосфера на лято и ваканция!

Малък вътрешен двор

И като стана въпрос за ваканция, тяхното любимо място за летен отдих е испанския курорт Ибиса, което определя и средиземноморския стил на оформление на екстериора на вътрешния двор.

Създатели на това пъстро и функционално местенце са ландшафтните дизайнери от Germinate Garden Design.

Малък вътрешен двор

Цветни мозайки на задната стена създават много настроение по всяко време на годината, а изградената по поръчка външна кухня с барбекю осигуряват всичко необходимо за едно приятно парти.

Малък вътрешен двор

Малкият кът за хранене е обзаведен с мебели от ковано желязо, а около нето сякаш лениво се протяга дълга пейка, предлагаща изобилие от места за сядане.

Малък вътрешен двор

В един от другите ъгли на двора върху платформа, покрита с декинг,  са разположени ярко розови шезлонги за спокоен отдих.

Малък вътрешен двор

Ръчно изработените каменни кръгове, които украсяват подовото пространство, са допълнени с пълнеж от мозайка от бели камъчета.

Малък вътрешен двор

За градинското оформление са използвани предимно увивни и вечно зелени растения, а на южния край на двора е позиционирана малка билкова лехичка с мащерка, градински чай, риган, мента, розмарин и естрагон.

Кът за хранене

Целият двор излъчва настроение и свежест, сякаш дошли от Средиземноморието – идеално кътче, предизвикващо стари спомени и… мечти по нови приятни преживявания – тук с приятели или някъде далеч, далеч…

 

Галерия:

Фотограф: Клайв Nichols

www.germinatedesign.com

 

Градински маси в магазин Жилища 
ALAMO – декоративен изкуствен камък

Споделете тази публикация

Post Comment