Нещо малко, нещо пъстро, нещо… на балкона!

Мини-бази за приятни мигове на открито

Всички знаем, че балконите и терасите са невероятно богатство, от което, за съжаление, в редица случаи се лишаваме за сметка на мъничко повече жилищно пространство.

Е, реалността ни е такава и затова живеем в градове и панелни мастодонти, които един с един не си приличат – не защото е търсена умишлено уникалност с всевъзможните начини на трансформация на баконите, но това е една друга тема…

Много по-приятно е да си говорим за оцелелите такива, нали?

Защото едва ли има по-приятно местенце за сутрешно кафе, лежерни клюки и приятни сбирки със съседи и приятели от балкона.

Всеки миг на открито в хубаво, а и най-вече и свободно време, си е печалба в борбата с ежедневния стрес и неизбежните битовизми.

За излет някъде трябва човек да е в отпуска или поне да е уикенд, но само за час-два, балконът е най-привлекателната дестинация!

Дори само няколко квадратни метра в допир със слънцето и вятърът си струват усилията това кътче да изглежда толкова неустоимо, че да ни прави истински щастливи да прекарваме всяка свободна минута там, нали?

Е, има и късметлии, които се радват на тераси, веранди, вътрешни дворове и градини, но няма сега да завиждаме, защото колкото повече, толкова повече… грижи!

Макар че всички кътове на открито се декорират по сходен начин – задължително присъства масичка, столчета или пейки, в по-луксозните случаи дори и шезлонги, чадър или тента за сянка, купчина възглавнички за повече комфорт и естествено, живи растения.

Саксийни цветя или храстчета могат да извършат чудеса в преобразяването и на най-миниатюрния балкон в прекрасен оазис за отдих.

О, и още нещо – ярки и весели, та дори причудлими цветове в невероятни комбинации ще създадат страхотна атмосфера и настроение, а най-доброто е, че проявявайки такава цветова смелост, не рискувате по никакъв начин да сбъркате.

Защото, за разлика от жилищния интериор, където все пак е необходимо да се търси хармония и цветови баланс, на балкона може да се случва всичко – нали това е мини-базата за отдих и забавление, там трябва да бъде весело!

Вероятно вече сте намерили правилния отговор на формулата за добре изглеждащи балкон или тераса, но нашите идеи може да ви подскажат още нещичко – вижте ги!

А после заедно ще се надяваме лятото да не свършва никога… или поне да реши да остане по-дългичко!

Галерия:

 

Мебели за балкон

 

 

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment