Заповядайте в новата част на нашата дневна!

Как един басейн се превръща в покрита веранда…

 

Всички знаем, че в различни етапи от живота ни водещи са и различни приоритети – днес мечтаем за едно, после го постигаме, идва ред на преследване на следващата цел…

Нещо подобно стои и в основата на създаването на този чудесен вътрешен двор с покрита веранда.

До неотдавна на същото това място е имало малък басейн, но с течение на времето собствениците решават да направят съществени конструктивни промени.

Смяната на предназначението на вътрешния двор се налага и от мерки за безопасност на невръстните им още внуци, но едно остава абсолютно същото – това пространство ще предлага отново терен за семейни забавления и приятни мигове на отдих на открито.

А и вероятно грижите по поддръжката на басейна никак няма да липсват на домакините?! Автори на проекта и реализацията на новата веранда са архитектите от австралийското студио Ritz Exterior Design.

Условията, които поставят собствениците, са две – верандата да е покрита, за да са независими от капризите на времето, а другото – да се изгради специална пещ за оригинална италианска пица, която така обичат всички от семейството.

И двете задачки не са проблем за дизайнерите – покритието, което поставят на верандата, е с движещи се жалузи, задвижвани с електрически ток и управлявани с дистанционно. И още – покривът е с вградени сензори за дъжд и дори, когато у дома няма никой, той се задейства автоматично.

Така лесно се осъществява контрол върху количеството на слънчева светлина, а дъждът вече не е никаква заплаха за евентуален провал на градинското парти.

С това решение пространството на верандата безпроблемно става част от жилищното пространство на къщата – единствено трябва да се отворят вратите и големите витринни прозорци.

Подът на верандата е облицован с дърво, голяма маса с ратанови столове осигурява кът за хранене на открито, а газово барбекю и специалната пещ за пица са своеобразната външна кухня.

 

И остава единствено да пристигнат гостите!

 

Галерия:

 

 

www.ritzexterior.com.au

Споделете тази публикация

Post Comment