Дворът – сцена на прекрасни релаксиращи мигове

Модерна приказка за градина, басейн и поразителен дизайн

 

От ден на ден светът, който ни заобикаля, сякаш  става все по-малък… Информацията за всичко, което се случва около нас,  достига все по-бързо и ни намира, където и да сме…

Средствата за производство стават все по-гъвкави, а технологиите – все по-изобретателни… Културите се сливат, възникват нови стилове, все по-малко остават неразкритите световни тайни и загадки…

И в това невероятно шеметно и изпълнено със стрес ежедневие, хората все повече се опитват да се защитят от тази глобализация, търсейки позабравената тясна връзка с естествената природа като създават свой собствен оазис на спокойствие и уют.

И най-вече – да заимстват част от нея в дома си или във вътрешния двор на къщата си.

Точно такъв опит за създаване на индивидуална околна среда демонстрира оформлението на тази градина, реализирана от холандското студио Centric Design Group за техни клиенти –  собственици на крайбрежна вила.

Този съвремен оазис поразява с изключителния си дизайн и модерен облик, основан на модерни материали и технологии.

Градината не разполага с много пространство, но умелото планиране и разполагане на отделните кътове я превръщат в една съвременна приказка за релакс и прекрасни, споделени с близки и приятели, мигове.

Тук има всичко, с което човек би могъл да се поглези – чудесен  басейн с водна каскада, открит дневен кът за отдих, джакузи и сауна. И всичко това е заобиколено от високи „зелени” стени, които осигуряват неприкосновеността на личния живот.

Дизайнът на екстериорната концепция на дворното пространство използва като опорни точки  вложените бетон и естествено дърво, които създават интересен цветови контраст със синевата на басейна.

Тиково дърво и бетонни плочи покриват по-голямата част от двора. Кътът за отдих с мека мебел е разположен под дървен  навес, частично покрит с прозрачни плоскости,  в максимална близост до външно джакузи.

Ниската малка масичка е с вградена камина на биоетанол – за повече уют и романтична атмосфера във вечерните часове.

На стената между джакузито и сауната е монтиран външен душ.

Това луксозно място за почивка може да бъде сцена на много релаксиращи моменти, но със сигурност, за да се стигне до тях, принос има проявената креативност на архитекти и дизайнери, които получават заслужено  нашите адмирации.

И никак не можем да скрием, че съвсем открито завиждаме на собствениците!

 

Галерия:

 

Споделете тази публикация

Post Comment