Капани за слънце и настроение. Идеи за зимни градини

Зимата – тази снежна кралица си е извоювала да властва над природата и хората поне няколко месеца в годината и никой не би могъл да й оспори това нейно право. Нагласена в бяло, тя не търпи никакви други модни цветови тенденции – какво като бялото било твърде скучно?!

Зимна градина

 Хванала ни здраво в ледената си прегръдка, може би искрено се забавлява на всичките ни опити  да си спечелим някой градус в повече топлина или да й се противопоставим като се правим, че пухкавият сняг ни е най-добър приятел…

Да, обаче има начини да я измамим поне малко! Как ли? Ами като просто си направим капани за слънце!

Защото какво друго, ако не точно капани за уловяне на светлина и настроение са зимните градини?!

Дали ще бъде изградена на остъкления балкон, като пристройка към къщата или самостоятелен павилион в градината – това е въпрос на място, предпочитания и възможности. Но независимо от площта и конструкцията си, всички зимни градини си приличат –  по остъклените си стени и различните растения, които са се разположили удобно на топличко в тях.

 

Зимната градина е уютно местенце, в което сме си откраднали частица от живата природа и при всеки удобен случай се наслаждаваме на компанията на свежо зелените растения.

За да ни бъде максимално комфортно и да не се чувстваме като на посещение в оранжерия, организираме там и местенца за отдих като поставяме масички, кресла, столчета, дивани  – според пространството, разбира се.

И споделяме тези кътчета с приятели и гости, за да покажем на студената зима навън, че все пак има начини да си спечелим уют и топлина, независимо от нейния лют характер.

 

Как да изглежда зимната градина? Няма еднозначен отговор, това е ясно на всички ни, но ако търсите идеи, тези тук могат да ви помогнат.

Поне като начало – останалото е въпрос на творчество и вдъхновение. А и на грижи за растенията, естествено, че каква градина ще бъде без тях капанът за слънце и добро настроение?!

 

Споделете тази публикация