За градината през призмата на вдъхновението!

Идеи за  собствен рай на земята

 

Къде се е намирала истинската райска градина, едва ли ще узнаем някога, но много щастливци от нас си имат свой собствен Едем в двора на къщата си. Да, къщичка с градинка си е наистина райска картинка, но райска или не, всяка градинка се нуждае от грижи.

Едно е да се отпуснеш на сянка под разцъфтели дървета, около теб да жужат разни хвъркати животинки, серенада да ти правят птички, а ти да се потопиш в това блаженство, далеч от любопитни очи, “изключил от контакта кабела” на ежедневния хаос и стрес.

А друго е да засаждаш, копаеш, поливаш, ториш, четеш специализирана литература кое растение какво изисква, да си постоянно в час с какво и как трябва да се направи!

Вероятно много от вас са работили наистина здраво в своята градинка години наред и вече гордо могат компетентно да изнесат лекция какви са правилата за устройване на личен рай на земята.

Но и градината, като една капризна дама – може би съвсем неслучайно в нашия език думата е от женски род, изисква все повече и повече за своя идеален външен вид.

И как да бъде другояче – ако дамите се кичат с разни от ефектни, по-ефектни аксесоари, защо и градината да не изглежда все по-гиздава и нагласена?!

Винаги има какво да се добави към градината, за стане още по-уникална – още растения или декоративна украса едва ли биха могли да дойдат в повече.

Някои допълнения стават много лесно и веднага, а за други ще трябва да се изчака до проявата на цялата им прелест.

Но никога не е излишно да се събират отрано вдъхновяващи идеи – все някой ден ще им дойде времето! И в този ден, ако погледнете с чужди очи на своята градина, с изненада ще откриете, че сте собственик на едно от най-красивите места на земята, което има уникалното предимство – че е лично ваше!

А градината умее да се отблагодарява за всички положени усилия и отделено за грижите по нея време – през топлите дни и месеци тя ще отреди на своя собственик специалната награда – приятни мигове в земния рай, в който се е превърнала!

Галерия:

Споделете тази публикация