Розово обзавеждане на детски стаи за нежни феи

Розовият цвят е вечна тема за обзавеждане на детски стаи за малки и поотраснали дами.

За много хора розовото е символ на нежност и невинност. Този цвят винаги се свързва с красивите илюстрации в книжки с приказки за феи, крале и кралици, герои от анимационни филми, а в по-модерен вариант – със съвременната, почти незаменима приятелка в детските игри кукла Барби.

Няма момиченце, което да не е мечтало за  чаровна розова спалня.

Няма момиченце, което да не е мечтало за  чаровна розова спалня. Е, има и изключения, разбира се, макар и рядко, още повече, че и родителите понякога, бягайки от стандартното, предлагат други цветови интериорни решения на своите малки наследнички.

Въпреки, че на пръв поглед  тези детски стаи биха влезли най-вече в ролята на място за невероятни забавления и игра, те предлагат и напълно функционални кътове за сън и съхранение на вещите на малките собственици – дрехи, играчки и разни полезни нещица.

Всеки проект съдържа трите най-необходими елемента за обзавеждане на детска стая – легло, място за съхранение – гардероб и скрин, и разбира се, маса, като към тях могат да се добавят и различни допълнителни елементи, които креативно да пресъздадат множество вълшебни сюжети от книжките с детски приказки.

Но все още розовото е фаворит в детските представи за съвършена стая цвят, а при комбинирането на този цвят с останалите от цветната палитра могат да се получат различни, понякога нестандартни, но наистина страхотни резултати в дизайна.

Така например, съчетаването на  бяло и розово при  мебелите в обзавеждането на детската стая изглежда много красиво, но с добавянето и на зелено, ще се получи истински пролетно свежа картина.

И ако вашето момиченце постоянно ви повтаря колко много си мечтае за стая с розов интериор, вижте тези няколко предложения – те могат да бъдат истинско  вдъхновение за вашата креативност при реализирането на мечтите на малката или поотраснала домашна фея.

Споделете тази публикация

Post Comment