Трапезарията – кът за споделени мигове

Храната е може би единственото вещество, което може да активизира почти веднага повече от половината от сетивните ни органи. А когато се комбинира с добра атмосфера, тя създава положителна магия за всички и предлага истински чиста радост за сетивата.

За да се насладим на върховното изживяване от изискана вечеря и уютна атмосфера, важните съставки са храната, приборите за хранене, декорацията и разбира се, мястото, а именно – кътът за хранене или трапезарията.

Този център за социална комуникация в семейството според днешните стандарти не във всяко жилище се обособява като отделно помещение, а и като че ли това разточителство на пространство не е и толкова модерно.


Удобни по форма и размери маса за хранене и  столове са основните понятия, които фирмират трапезарията.

Но за да се създаде цялостен и завършен вид на това толкова важно място в жилището, е необходимо да има изградени правилни композиционни връзки между  масата и столове,  материята на столовете и материалът на корпуса и плота на масата, между вида и цвета на възглавничките на столовете,  асесоарите и приборите.

Но преди да решите на какъв вариант от широкия спектър на идеи да заложите, първо преценете какво може да се побере в дома ви.

Както и какъв стил най-много допада на всички в семейството – дали предпочитанията ще натежат в полза на класическата визия на естественото дърво, или на модерните, безспорно елегантни стъклени плотове, на традиционни или авангардни основи на масата и крачета на столовете, а защо не и на доста екстравагантни и с палави цветове пластмасови елементи…

 

Ако обичате да посрещате много гости, задължително трябва да изберете разтегаеми маси, в обратния случай – конзолна-масичка или дори само бар-плот с високи столчета са напълно достатъчни.

За да изглежда новата ви трапезария наистина страхотно, разгледайте и тези идеи – търсеното вдъхновение може би ви очаква точно тук!

Споделете тази публикация

Post Comment