Как и защо банята реши да прояви характер…

38 идеи за декорация с фототапет в банята

 

Вероятно отново се чудите на странните ни хрумвания и асоциации, свързани с такова прозаично действие, каквото е обзавеждането на банята, но не бързайте с критиките…

Дзен мотиви

Защото банята наистина може да прояви характер, когато става въпрос за нейната декорация!

Нощен градски пейзаж

Може и мнозина да смятат, че в такова малко помещение, каквито обикновено са модерните ни съвременни бани, едва се намира място за всичко необходимо за добрата й функционалност, та какво ли остава да се мисли и за декорация?

Животински мотиви

Всъщност, нищо не губим, ако заложим на декорацията с… фототапет! Вярно е, че на пазара се предлагат уникално красиви колекции от керамични плочки в невероятно богата гама цветове и прилежащи аксесоари към тях – фризове и цели пана с различни мотиви, но стремежът към оригиналност провокира и търсенето на други варианти, каквито са фототапетите!

Морско дъно

Факт е, че те заемат част от пространството на стените, които иначе бихме декорирали с плочки, но дават възможност на банята да се превърне в помещение с подчертана индивидуалност!

Цвете

Освен че имат свойството да „оживяват“ интериора с присъствието си, фототапетите могат визуално да разширяват пространството и да създадат оптическа дълбочина на помещението. Да не говорим, че този „прозорец“ към някой наш блян със сигурност ще ни носи радост и задоволство от миговете на релакс в банята.

Зелена ограда

Важното е все пак мотивът на фототапета да отговаря визуално на избрания стил на обзавеждане и да бъде подходящ за помещение, в което влагата не е никак малко!

Средиземноморски изглед

Фототапетите, които са интересна алтернатива за изява на индивидуалност и заместител на керамичните плочки, са изработени обикновено от винил, с по-плътна от стандартните им братовчеди влагоустойчива основа. Те не се поставят с обикновено лепило за тапети, а със специални монтажни лепила за мокри помещения.

Море

Друг вариант, сходен като дизайн на фототапетите, са ламинираните принтове или принт върху стъкло, които също показват голяма устойчивост на механични промени и са водоустойчиви, а могат да се изработват и по поръчка.

Морски пейзаж

За какво си мислим най-вече, когато се отпуснем поне за малко във ваната или влезем под душа? Изключваме житейските битовизми – извън тях остават мечтите и позитивните мисли за нещо, което ни е приятно, като например ваканция в далечни дестинации, нали?

Морски плаж

По тази причина и най-предпочитаните декори на фототапети са точно свързани с тази тема: море, плаж, красива планина, вековна гора, градини с цветя и всякакви пейзажи, които биха ни пренесли поне за мъничко далеч от делничната суета.

Цветя

Не можем да пропуснем да не изтъкнем и картините, свързани със SPA елементи, които биха ни накарали наистина да се почувстваме, макар и у дома, като в същински център за релакс.

Урбан мотив

Темата за града, колкото и да ни се ще да избягаме от него, също е подходяща за декорация на банята, особено модерни и минималистични картини, нощни пейзажи или носталгични изгледи от времената, когато градовете бяха някак си много по-тихи и приятелски настроени към своите обитатели…

Цветя

Фототапети с различни видове цветя, храсти и листа носят послание за свежест, с която се идентифицира точно самостоятелен санитарен възел. Такива акценти оживяват всяко пространство и в допълнение позволяват мислите ни свободно да се разхождат, накъдето вятърът на въображението ни ги насочи!

Дзен мотиви

Единични или групи камъни – този тип мотиви се отнасят до философията на Дзен, която е насочена към пълна релаксация и предполагат човек да  се съсредоточи само върху това, което е естествено. Повечето картини представят камъни, които се използват за масажи и екзотични видове цветя като орхидеи, както и бамбук.

Като в джунглата...

Да не забравим и вариантите с абстрактни или арт-мотиви, както и на представители на целия животински свят…

Арт мотив

Фототапетите могат да се поставят върху цяла стена, част от нея, вратата или дори външната част на стъкления параван в зависимост от формата на картината, на която искаме да се наслаждаваме всяка сутрин или вечер…

Е, сега ще се съгласите ли, че банята може да прояви характер, когато й позволим или по-скоро – позволим на въображението ни да създаде една различна атмосфера?

 

Галерия:

 

 

Мивки за баня
Аксесоари за баня – BLOMUS
Смесители за мивка в баня
Поставки за WC хартия

 

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment