Дързостта да харесваш червено и бяло… в банята!

39 идеи за обзавеждане на бани в червено + бяло

Червено и бяло в банята – само за смели!

Комбинация от червено и бяло дава безкрайни възможности за създаването на изразителен и стилен интериор в жилището, но само най-дръзките биха се осмелили да я използват в собствената си баня.

Може би, защото мнозина се опасяват, че изпълненото със страст и предизвикващо силни емоции червено би въздействало малко агресивно в помещение като банята, където всички търсим най-вече спокойна и уютна атмосфера?

Има известна логика, дори психолозите определят червеното като символ на самоуверените хора, склонни към лидерство и готови за спонтанни действия. Но точно затова насреща, като контрапункт се отзовава бялото, което да балансира и успокои силното излъчване на червеното.

Все пак комбинацията от червено и бяло е доста взискателна, затова е важно как ще бъде приложена в интериора и обзавеждането на банята.

Основната задача е да не се допусне червеното да дразни психиката, а напротив – да създава жизненост и оптимистично излъчване на атмосферата.

Червено и бяло в банята

Червено и бяло в банята – като нашите мартенички, прочути по цял свят, можем да тълкуваме и като символ на здраве, а нали точно от него се нуждаем най-вече всички?

Червено и бяло в банята

Яркият контраст между двата цвята позволява интересно взаимодействие с възприятието, визуалното разширяване на пространството и привлекателна игра на перспективите. И не напоследно място – подчертава индивидуалността на обитателите.

Червено и бяло в банята

Съчетаването на червено и бяло в банята има безкрайно много вариации – от включването само на отделни акценти в червено на фона на останалото обзавеждане в бяло до другата крайност – бели акценти на червен фон на стените, например.

Червено на бял фон

Всяка баня би изглеждала ефектни, ако основният цвят е белият, а върху него се открояват отделни детайли в червено, които да подчертават елементите в дизайна и да създават ведра атмосфера. В такава баня трябва да има добро осветление, така че интериорът да се отваря в цялото му великолепие.

Бяло на червен фон

Когато червеният цвят е преобладаващ, много ефектно би било, ако се комбинират различни нюанси на цвета.

Съчетаването на по-тъмни и светли тонове прави възможно отделянето на отделните фрагменти от стените, създаване на чувство за обем и дори коригиране на визуалните дефекти в стаята чрез „повдигане“ на тавана или „бутане“ на стените.

В този случай бялото служи като акцент и се използва само в отделни детайли, най-вече в санитарното оборудване.

Червени мебели

Червени мебели, съчетани със снежнобяла санитарна керамика, изглеждат доста впечатляващо и подчертават  усещането за чистота и ред в помещението.  Добро допълнение са детайли и аксесоари със сребрист оттенък.

Червени аксесоари

В случай, че белият цвят е избран за преобладаващ в дизайна на банята, интериорът може да бъде украсен с червени акценти. Душ завеси, килимчета, кърпи и халати, чаши за четки за зъби – всичко това може да бъде различен нюанс на червено.

И доза черно…

Ако все пак червено и бяло е прекалено смело решение, на което трудно можете да се спрете, то на помощ идват черното – съчетаването на трите цвята е определено класически вариант.

Драматичното излъчване на черното създава усещане за лукс, червеното внася жизненост, а бялото е спойката между силния контраст.

Комбинацията бяло и червено е колкото позната, толкова и не съвсем, когато става въпрос за банята, но ако обичате експериментите, със сигурност ще се удивите на специалния характер, който ще създадат тези два цвята в домашния център за релакс!

 

Галерия:

 

 

Седалки и капаци за тоалетни чинии във WC –  в магазин Жилища 
Етажерки и поставки за баня
Мивки за баня
Поставки за WC хартия

Споделете тази публикация

Post Comment