Червен контрапункт на пастелна хармония

 Интериорен дизайн на кухня с площ 17 кв.м

 

Пастелните тонове са често предпочитано цветово решение за всяко едно едно помещение в жилището.

Разбираемо – с тях не може да сбърка, идеална основа са за всякакви ярки акценти, които лесно биха могли да бъдат променяни и съответно – да се промени лесно и цялостната атмосфера в помещението.

Натоварени с тежката отговорност да създават спокойна и уютна атмосфера, пастелните тонове често присъстват и в интериорните решения на кухните.

Кухнята е наистина много важно пространство, защото там не само се готви, а се събира с повод и без повод цялото семейство – затова тук наистина трябва да бъде уютно.

Дотук – нищо ново, нали? Но как ви се струва идеята да се съчетаят неутралното излъчване на пясъчно бежово с яркото и понякога твърде силно присъствие на наситеното червено?

Точно такава комбинация са използвали в тази кухня дизайнерите от Deulonder Arquitectura Domèstica.

Зад странната на пръв поглед комбинация стоят сериозни аргументи – бежовото разширява пространството оптически, а червеното го “стопля” и създава настроение! Със същата цел са използвани за декорация много живи зелени растения.

В това помещение всичко е организирано така, че да е на една ръка разстояние! Общата площ на кухнята заедно с трапезарията е  17 кв. м – нито твърде малко, нито твърде много.

Дори и за кухненски остров е отделено място, въпреки скромните размери на модула – 130х78 см.

Организацията на всички плотове, шкафове и чекмеджета е наистина перфектна – с оглед на максималната функционалност и ергономия на използване.

Стилна, но и много симпатична кухня, нали?

 

Галерия:

 

 

www.deulonder.com 

 

 

…………………………………………

Споделете тази публикация

Post Comment