Леглото –  странно и забавно място за сън

Необичайни предложения за спалня

 

С времето разбираме, че в живота няма нищо по-сладко и по-желано от сън през нощта. Е, може би не е точно така, всичко зависи от гледната точка, но в края на всеки напрегнат и уморителен ден това желание взема връх пред останалите.

Безспорен е фактът, че за високото качество на истински възстановителен сън зависи от това, колко удобно и комфортно е  леглото. Но това тъй обичано от всички ни място за релакс може да изглежда и доста странно, а и забавно. Каква е степента на комфорт в необичайните предложения за легло, които ви показваме,  е тема, подлежаща на коментар…

Дори и да не заимствате идеи от тях за новата си спалня, във всички случаи смятаме, че ще ви бъде доста забавно, докато ги разглеждате!

Вертикално легло
Това доста екстравагатно предложение е на дизайнера Ernesto Neto. Странното легло позволява човек да спи в него изправен – може и да е удобно?! Тази идея е особено подходяма за реализиране в някой свободен килер при струпване на много гости или в в офиса – стига обаче шефът да не го открие, издирвайки изчезналите следобяд служители!

Легло-гнездо
На пръв поглед този модел на обемисто легло модел изглежда доста тромаво, както и неподходящо за по-малки пространства. Всъщност леглото създава невероятен комфорт и удобство за собственика си – все пак идеята е заимствана от птиче гнездо, а знаем, че природата  всичко е съвършено!

Легло в библиотеката
Дизайнерът Karen Babel предлага един, колкото интересен, толкова и практичен, модел на легло. През деня, с цел пестене на пространство, леглото се “скрива” в стенната библиотека и никой не може дори и да заподозре каква е всъщност двойната й функция. Вечер, с елементарно прости движения, леглото се  материалицира на пода в стаята и не ни остава нищо друго, освен да пожелаем “лека нощ”!

Легло-ливада
Има хора, които толкова обичат градината си, че са готови и да спят на прясно окосената ливада. Това предложение е точно за тях! Интересно, как ли се полива и коси всъщност тази ливада?

Легло, устойчиво на земетресения
Този модел легло е разработен и патентован от китайския пенсионер Wang Wenxi. Особеността на модела е, че е устойчив на земетресения –   леглото  може да се конвертира автоматично в плътно затворена кутия за защита на спящите хора от падащи предмети.

Летящо легло
Не, това, носещо се във въздуха легло не е братовчед на летящото килимче от приказките на Шехерезада! Специалната му конструкция, при която цялата тежест на леглото пада върху централно поставена стабилна основа, тип “пачи крак”, създава огромната заблуда. Ефектно решение, а и много практичен вариант за лесно почистване на пода на спалнята!

Легло-ембрион
Този невероятно забавен  модел на легло е предназначен за хора, които прекарват нощта като спят само на едната си страна. Интересно, дали има ляво и дясно решение? Или матракът може да се обръща, когато тялото изтръпне от това, да лежи само в една позиция? Дори и да е така, вероятността да се озовеш на пода ненадейно е особено голяма!

Легло на тавана
Този вариант е подходящ предимно за много малки жилища. През деня леглото е скрито горе, на тавана, а вечер се спуска плавно над къта с мека мебел. Умно, но дано е достатъчно здрава движещата конструкция!

Споделете тази публикация

Post Comment