Декоративен камък в спалнята – идеи и съвети

Да подчертаем стила си с акценти от камък!

Декоративен камък в спалнята?

Ако този въпрос бе зададен преди време, преобладаващите отговори биха били най-вече с отрицателен знак. Но днес това е едно много набиращо популярност интериорно решение, наложило се с успех през последните години.

Всъщност, акцентите с декоративен камък навлязоха съвсем стремително в интериора на съвременните жилища. Предпочитанията са най-вече върху декорация с камък в дневната и антрето, но и спалнята не прави почти никакво изключение от тази тенденция!

Декоративен камък в спалнята – завръщане към естественото в природата или стремеж към уникалност? И двата варианта са напълно приемливи, но вторият като че ли е по-верният!

Декоративен камък в спалнята

В търсене на нещо различно, което да открои индивидуалността на всеки един от нас, намира своя отговор и при обзавеждане и декорация на спалнята.

Защото това помещение не е просто място, в което единствено се спи!

Спалнята е изключително важна стая в жилището – от нейното обзавеждане и подреждане зависи твърде много дали ще можем да заспим спокойно и дали на сутринта ще се събудим в добро настроение.

Въпреки това, често – поради факта, че „само спим там“ – понякога спалнята остава леко пренебрегната. Нека намалим грешните си решения с едно – като отделим време, за да създадем стилно и функционално помещение, в което да се събуждаме всеки ден с усмивка.

Декоративен камък в спалнята

И като стана въпрос за стил и проява на характерна индивидуалност на спалнята, тук е мястото, където да отделим внимание на декоративния облицовъчен камък. Далеч сме от мисълта, че всички стени в спалнята могат да бъдат декорирани по този начин – все пак, времената на пещерите е отминало преди хиляди години!

Декоративен камък в спалнята

Обикновено става въпрос за частично облицоване на някоя от стените и то най-вече с изкуствен камък, но при възможност и желание, естественият също би намерил приложение.

Декоративен камък в спалнята

И тъй като спалните обикновено не се отличават с голяма площ, изборът пада най-вече върху две от стените – тази зад таблата на леглото или отсрещната, където обикновено е поставен телевизор.

При избора на поставяне на декоративен камък в спалнята никак не е необходимо цялата стена да бъде облицована с камък – и само част от нея създава оригинален акцент чрез оформянето на своеобразно пано.

Декоративен камък в спалнята

За да изглеждат наистина ефектно, стените с декорация от камък е необходимо да бъдат и подчертани с помощта на различни форми на осветление.

Декоративен камък в спалнята

Насочени аплици, скрито вградено или лед осветление към и около декоративен камък в спалнята – зависи от предпочитанията на обитателите. Поставянето на дискретни източници на светлина не само ще увеличат елегантността на стаята, но и ще създадат уютна и интимна атмосфера в спалнята.

Декоративен камък в спалнята

Ако инвестицията в покупка на декоративен камък е невъзможна в даден момент или приключението „ремонт“ всява шок и ужас у всеки, който все пак харесва стилното излъчване на този материал, има и друг вариант. Той е с доста по-лесен и бърз монтаж, съответно и процесът на поставяне е „по-чист“ и лесно би могъл да бъде променен.

Декоративен камък в спалнята

Естествено, става въпрос за фототапети с изображения на камък. Съвременните модели изглеждат толкова достоверно, че са в състояние да объркат окото, поне докато не ги пипнеш с ръка!

Декоративен камък в спалнята

Съществуват и много други варианти за декорация на стените в спалнята, но тази с камък определено се превърна почти неусетно във фаворит и на дизайнери, и на собственици, когато основната цел е уникалност на интериора.

Декоративен камък в спалнята е решение, за което не се изисква особена смелост, а желание и полет на въображението!

Галерия:

Свързани продукти – Декоративни камъни:

Споделете тази публикация

Post Comment