Обзавеждане на спалнята в натурален селски стил

Целувки от природата за „лека нощ и сладки сънища“!

 

Едва ли има някой, който да не обича топлите ласкави целувки на слънцето, уютното излъчване на дървото и мълчаливата сдържаност на камъка?!

Търсим близостта на всички тези природни елементи и черпим позитивна енергия от срещите си с тях навън – през зимата и лятото, край брега на морето или в прохладните сенки на планината…

А защо да не го направим и у дома, например в спалнята си?!

Модерният минимализъм завладя градските ни жилища и като че ли само в селските вили и къщи, ако притежаваме такива, можем да се радваме на натуралната простота и красотата на естествените материали.

Но… винаги има едно „но“, нали, и в нашия случай то би могло да обърне тази тенденция, ако много, много мечтаем да си почиваме нощем в атмосферата на неподправения селски стил, независимо къде и как живеем.

Има различни стилове на обзавеждане, които са категоризирани като селски, но в най-общия случай става въпрос за обзавеждане, което е вдъхновено от величието и красотата  на природата.

Меки топли цветове в приглушени тонове, много естествено дърво и камък за акцент – това са основните елементи, които могат да създадат натурална атмосфера в обзавеждането на всяко едно помещение от жилището, като спалнята не прави изключение!

Декор, създаден точно с помощта на природата, може да превърне спалнята и в града да изглежда досущ като нейна посестрима от планинска хижа или пък като такава, която са използвали в кадрите на стар уестърн.

Не е необходимо за целта мебелите непременно да бъдат изработени от грубо обработен дървен материал, но че е препоръчително да са от естествено дърво, е факт.

А ако помещението позволява да бъде украсено дори не с истински натурални, а с декоративни  греди, имитиращи дърво, е вече голям плюс.

После идва ред на стените – достатъчно е само една да е облицована с камък, за да се постигне търсения рустикален ефект. Най-прекрасният вариант е в спалнята да се изгради и камина – никой не би и посмял да отрече романтичния ефект и уют, който ще се постигне, нали?

При избора на интериорен текстил за спалня в селски стил, напълно разбираемо, с приоритет са естествените материи – памук, лен, вълна. Топлите пастелни цветове с акценти в плътни и дълбоки нюанси са също стъпка в правилната посока.

Необходимо е и решението за осветлението да отговаря на общата концепция – лампи, стенни аплици и полилеи от ковано желязо са чудесна идея.

Няма значение къде живеете – винаги можете да имате селска спалня, ако сте мечтали за такава.

А ако все още не сте се сетили за подобен вариант, идеите в нашата галерия може да ви предизвикат към една пълна промяна на вашата обител за сън и почивка.

За да ви предава всеки ден спалнята поздрави и целувки от естествената природа!

 

Галерия:

 

 

…………………………………………

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment