С емоциите на лятото и аромат на море

25 идеи за лятно преобразяване на спалнята

 

Лятото обича да ни провокира към промени  – във външния ни вид, в дома, в градината, но това не е никаква новина, нали?

Но поддавайки се на приятните емоции, които съпътстват неизбежно търсенето на идеи и последвалата шопингмания по хипермаркети и квартални магазинчета, в даден момент е твърде вероятно да се сетим, че и сънищата ни се нуждаят от летни одежди!

Е, добре де, не точно сънищата, а мястото, където те се случват – спалнята!

А когато става въпрос за спалнята, няма две мнения – с постоянно променящите се тенденции в интериорния дизайн е много трудно да се избере един вечно стилен  изглед…

Но пък добрата новина е, че има редица трикове, с чиято помощ може да се постигне лесно и бързо преобразяване на любимото на всички ни място за отдих и възстановяване след натоварения (обикновено)  с ежедневни битови  драми и проблеми ден.

А какъв по-добър източник на вдъхновение за лятна премяна на спалнята от морето? Морските нюанси са идеални за спалнята, защото въздействат успокояващо и създават така необходимата спокойна атмосфера за сън.

Вярно е, че  е доста сложно и неефективно всеки сезон стените на стаята да бъдат пребоядисвани в съответстващ цвят  – всъщност, не е съвсем невъзможно, но пък майстори у дома през няколко месезца?!

С лека промяна на интериорния текстил – спалното бельо и завесите на прозорците, както и добавянето на аксесоари с морски мотиви, дори закупени от магазинчето на ъгъла на улицата, преобразяването на спалнята може да се случи за няколко часа!

Поставянето на допълнително голямо огледало, отразяващо ярката слънчева светлина и морските раковини, стратегически “разхвърляни” по рафтове и полици, не само ще увеличи оптически пространството, но и ще повиши процента на усещане за лято.

Другият вечен източник на вдъхновение, разбира се, са знойните цветове на природата през лятото – декорация с флорални мотиви ще покани лятото да остане при нас колкото искаме!

Цветя могат да “поникнат” както върху леглото и пердетата, така и по пода чрез поставянето на пъстри килимчета – едно или колекция от няколко, въпрос на избор. А вазите със свежи цветя наистина ще “парфюмират” спалнята с аромат на лятна градина.

Тъканата черга от скрина на баба също може да свърши чудесна работа с изобилието си от ярки и свежи тонове и шарки – дори само от носталгия по летата от детството си може да се поразровим в наследството, което са ни оставили сръчните бабини ръце.

Дори и никога да не сме ходили по луксозни далечни курорти, можем да заимстваме идеята за балдахин над леглото и да превърнем собствената си спалня в най-романтичното местенце на света – стига да искаме!

Сигурно има и още много начини за придаване на летен изглед на спалнята, но и тези стигат… като начало!

Щастливи летни сънища на всички!

 

Галерия:

 

 

…………………………………………

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment