Какви спални харесват мъжете?

Легло в мъжки стил

 

Съществува мнение, че според стила и декора на спалнята може да се съди за истинския характер на собственика й. Обикновено декорацията на това помещение, както и обзавеждането, лежи върху крехките плещи на дамите в семейството.

И това е напълно разбираемо – на кой ли мъж би направило особено голямо впечатление какъв цвят са стените, има ли тоалетка или няма, дали на прозорците са сложени щори или пердета и всичко останало, което включва интериорният дизайн в спалнята, стига единствено леглото да е удобно?!

Може би и точно заради тази свобода на действие, дадена на нежните половинки, повечето спални имат типично “женски” изглед.

Опитахме се да погледнем на спалнята, и то по-точно на интериорния текстил в нея, в частност – на завивките и спалното бельо, чрез “мъжки” очи. И каква се оказа тайната на мъжкото легло?

След “задълбочени” прочвания, допитвания до практиката и “авторитетни” източници,  разкритието е, че ако мъжете можеха да избират сами, (не че няма и такива представители на силния пол или пък не се срещат и други, които никой не ги пита!) как и по какъв начин да изглежда леглото им, то със сигурност биха избрали няколко основни типа текстил.

Ударно акцентът пада върху едноцветните пастелни  десени, леко преминава към комбинацията от два, най-много три цвята, а компромис са вариантите на десени с геометрични форми – кръгове, квадрати, райе и каре. Твърде рядко сред предпочитанията се срещат ярки цветове и различни от посочените шарки и щампи.

Пастелно, простичко, практично и удобно! Така си представят повечето мъже собственото си легло! Не сте много изненадани, нали? За всички дами  вероятно този избор изглежда твърде скучен. Или пък не?

Е, във всички случаи може да се имат предвид тези мъжки предпочитания, но не е задължително да се съобразяваме с тях, нали?!

Не може да се отрече обаче, че някои от представените варианти заслужават сериозен размисъл дали не могат да намерят приложение и в спалня, чийто интериор е дирижиран от умела женска ръка!

  

 

Споделете тази публикация

Post Comment