Спални с балдахин за романтици

Романтично гнездо за сън

 

Едва ли има някой, особено сред дамския състав на аудиторията, който да не е мечтал да се събуди на приказно красиво и романтично място. Във всички филми и книги с лек розов или исторически привкус спалните с балдахини са разкошни островчета за сън, маркирани от щедро украсени масивни колони и покрити с тежки драперии.

Спални с балдахин

Да, вярно е, че леглата с балдахин в голяма степен се приемат като символ на лукс или най-малкото, като декларация за различност от масовия вкус. Тези легла всъщност излизат от приетите рамки за функционално предназначение на място за спане – това е начин за себеизразяване чрез декорация.

леглата с балдахин в голяма степен се приемат като символ на лукс 

Днес всички, които ценят романтиката и винаги са мечтали да се събудят в легло на царски особи, имат възможност да го направят, макар и по доста различен начин, отчитайки факта, че живеем все пак в 21 век.

Днес леглото с балдахин е модерен еквивалент на класическите образци, но с много по-лека конструкция, ефирни и леки материи го декорират така, че да създават усещане за интимност, но да не се изгуби светлината и простора в съвременните спални.

Днес леглото с балдахин е модерен еквивалент

Рамките могат да бъдат както от бамбук, така и от всякакъв друг дървен материал или ковано желязо, та дори и да се използват готови корнизи за пердета, закрепени към тавана. Изборът на десени и материи е невероятно богат – всичко зависи от предпочитанията и цялостното интериорно решение на помещението.

Десените могат да съответстват на типа интериорен текстил, използван в обзавеждането, а другият вариант е да се открояват като контрастрират цветово. Могат свободно да се комбинират и тъкани с различни материи, плътност и десени.

Най-лесният вариант е просто парче ефирна тъкан да се преметне небрежно върху рамката.

Най-лесният вариант е просто парче ефирна тъкан да се преметне небрежно върху рамката.

Или да се закрепи на тавана, например чрез халка или кука, в центъра над леглото и оттам да се разстелят диплите отстрани на леглото.

 

Не се страхувайте, че такова “вмешателство” в интериора на спалнята ще отнеме твърде много място в и без това малките стаи днес.

Напротив, леките ефирни материи създават уютна атмосфера, без да превземат пространството, а съвсем ясно е, че ще създадат и специфичен облик на гнездото за сън!

Балдахин

Забавлявайте се с нашите идеи, но може точно те да ви провокират  да промените интериора на вашата спалня към една по-романтична посока!

Споделете тази публикация

Post Comment