КУХНЯТА КАТО ФИЛОСОФИЯ

ИНТЕРИОРЕН ДИЗАЙН

КУХНЯТА КАТО ФИЛОСОФИЯ - специално внимание и на ергономичността на обзавеждането

Светът на кухните

Кухнята отдавна не е място, в което единствено се готви. При създаване на интериора на модерното жилище тенденциите са кухнята да бъде едновременно многофункционална и елегантна. Ето защо освен за стила и дизайнерската линия на мебелите, трябва да се отдели специално внимание и на ергономичността на обзавеждането – оптимално съответствие между техниката, домакинските уреди и мебели, и разбира се, човешкото тяло и движения.
Безкрайни възможности за това създават вариантите на модулни решения за кухненско обзавеждане, които позволяват изграждането на различни конфигурации. Факт е, че днес монолитните кухненски ансамбли отстъпват позициите си пред мобилни кухненски острови и окачени конструкции, които освен, че стоят по-елегантно и не натоварват с обемите си помещението, са по-лесно достъпни и практични.

Кухнята като философия.

Тъй като кухнята в съвременното жилище не е скрита в отделна част на жилищното пространство, а играе все по социална роля в ежедневното семейно общуване, то тя се разполага в обединената функционално дневна зона. Символично рамките на кухнята поставя станалия почти задължителен заради функционалността си елемент като висок бар-плот.

КУХНЯТА КАТО ФИЛОСОФИЯ

Неговият вид и изпълнениет варират през всички геометрично познати форми, съответстващи на големината и размера на помещението, както и различни изходни материали. Зрително той отделя кухненския кът от трапезарията или къта с мека мебел, но и същевременно не поставя бариери за комуникация между отделните функционални зони.

КУХНЯТА КАТО ФИЛОСОФИЯ - функционален елемент - БАР ПЛОТ

Стандартните преди години като изпълнение и цветови решения кухненски мебели днес са отстъпили мястото си на истински произведения на изкуството. Различни комбинации от дърво, МДФ, меламин, стъкло и най-вече инокс все
повече се налагат в съвременното кухненско обзавеждане. Днес кухните сияят в ярки тонове. Синьо, жълто, оранжево, червено, зелено в различни нюанси създават настроение и изпълват с жизненост атмосферата в кухнята. Но особено актуални остават и класическите цветови комбинации черно и бяло или черно-червено.

Цветовото решение на кухненското обзавеждане е възможно да бъде съобразено с общия фон и визия на цялото жилище, но и съвсем допустимо е да бъде изпълнено в друга цветова концепция все пак кухнята е помещение с особена важност и само по себе си представлява една отделна завършена философия.

Снимков материал: фирма Висота, www.visota.com

Чай и кафе, термоси в магазин Жилища

Споделете тази публикация

Post Comment