Голямата полза от малките идеи в кухнята

Малка или голяма, по поръчка или готова, от естествено дърво или от МДФ, кухнята е може би първостепенното по значение помещение във всяко жилище. Часовете, прекарани в нея, не са свързани само с готвене, а и с приятни мигове, в които цялото семейство се среща, привлечено като с магнит от приятни аромати или просто на чаша кафе и забавни разговори.

Днес повечето домакини разполагат с ограничено време за прилагане на кулинарните си умeния.
Затова дизайнерите на кухненски мебели търсят постоянно нови решения, които да увеличат функционалността както на кухненските уреди, така и на удобството от използването на отделните съоръжения, шкафчета и аксесоари.

Когато се купува ново кухненско оборудване, е необходимо с еднакво внимание да се избира както материала, цветовото решение и дизайн, така и дребните на пръв поглед прилежащи аксесоари и механизми. Например, безкрайно удобно и определено по-безопасно е, когато вратичката на шкафа над кухненския плот се плъзга и сгъва нагоре, а не се отваря по обичайния начин настрани – ако е забравена отворена, има макар и малка вероятност да се нараните, ако не внимавате.

Много удобно е за подреждане на леки съдове, когато на вратата на шкафа са монтирани т.нар. релинг системи. Горен шкаф, който може да се сваля надолу, благодарение на специалнен механизъм, е истинско бижу – достъпът до вътрешността му е безпроблемен.

При ъглово монтирани шкафове има вероятност да се изгуби част от полезния им обем – с разтварящи се напред с отваряне на вратата полици може да се оползотвори всеки сантиметър.

Съвършените нови технологии гарантират и при голямо натоварване впечатляваща стабилност. Дори при пълно изтеглянена чекмеджетата, провисването е минимално .

Новите системи позволяват изваждането на всички кошници от недостъпния обем на ъгловия шкаф. Усвояването на всяко ъгълче осигурява още по-голям комфорт на домакинята.
Изтеглящите се напред високи шкафове предоставят място за удобно разположение на всякакви продукти и високи бутилки, които стоят надеждно зад страничните ограничители.
Чекмеджета с фиксирано разположение на кутии и с подправки улесняват много процеса на готвене.

Това са само някои от „вълшебствата“, които постигат новите модели механизми за вграждане в кухненските мебели.

Съдове за готвене в магазин Жилища

Споделете тази публикация

Post Comment