Барплот от дърво в кухнята – естетика и функционалност

Моля, закуската е сервирана – на барплота!

 

Барплот от дърво в кухнята – струва ли си да се замислим върху тази тази идея?

Барплот от дърво

Определено, барплотът в кухнята отдавна е доказал своята значимост и като функционален елемент от обзавеждането, и като естетически издържан оптически разделител на зоната за готвене от зоната за отдих в модерните отворени жилищни дневни зони.

Барплот от дърво

В какъв стил, цветове и материали да бъде обзаведена дневната всеки избира според предпочитанията си, но понякога като че ли все нещо не достига за постигане на оптимално красива интериорна картина…

Барплот от дърво

Да, пастелните тонове създават неподражаема хармония, включително и в кухнята, но понякога крайният резултат е твърде монотонен, да не кажем скучен.

И въвеждането само на един акцент в различен цвят или текстура може да промени цялото излъчване и атмосфера на кухнята.

Барплот от дърво

Със сигурност това би могъл да бъде и барплот от дърво, който би могъл да предложи перфектното решение на интериорната задача и то с повече от един начин!

Барплот от дърво

Барплотовете са в състояние да превърнат и малките кухни в любимо място за хранене, защото предлагат място за всичко – от бързо питие до здравословна закуска и вечеря.

Барплот от дърво в кухнята

Разбира се, има много възможности, когато става въпрос за избор на материал за барплот – от камък и мрамор до метал или дърво.

Барплот от дърво

Точно за барплот от дърво са поредните ни идеи, които могат да вдъхновят всеки, търсещ вдъхновение за обзавеждане на кухня в ново жилище или основен ъпгрейд на настоящото светилище за готвене и хранене.

Барплот от дърво

Барплотът е препоръчително да бъде като естествено продължение на кухненските мебели и най-вече – на работните повърхности. Дори кухненските мебели да са в друг цвят или от различен материал, но дървеният барплот по форма и ергономичност трябва задължително да хармонира с тях.

Почти традиционно домашният бар е от класически правоъгълен тип и е своеобразно продължение на кухненския остров или ако такъв липсва, на работна повърхност на шкафовете. Може да бъде разположен с една степен по-високо или по-ниско, което придава визуална динамика на пространството.

Барплот от дърво

Размерът и обзавеждането на кухнята определя съответно разположението и големината на барплота – дали да бъде поставен под прав ъгъл с останалите повърхност или успоредно с тях край стената на помещението.

А може да бъде поставен и под прозореца на кухнята, стига обзавеждането да го позволява.

Барплот от дърво

Или в някой неизползван до момента ъгъл – все пак, всички знаем, че в съвременните ни жилища се води постоянна битка за усвояване на всеки сантиметър жилищна площ…

Кухненски барплот от дърво

Независимо дали ще бъде основен контрастиращ визуален акцент или ще бъде изработен от същия материал като останалото кухненско обзавеждане, едно е сигурно – новият барплот от дърво при правилни грижи за него ще се превърне в любимо кътче за събиране на цялото семейство на закуска, а дори и за вечеря!

 

Галерия:

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment