Очарователна кухня в еко стил

В съюз с подаръците на природата

 

Всяка една дама би могла да нарече тази уютна  кухня „сбъдната мечта” – или почти всяка?! Е, разбира се, за да се случи това, все пак трябва да харесваш както модерния дизайн, така и натуралната естетика на естествените материали, а още повече – съюзът между тях!

Очарователна кухня в еко-стил

Вярно е, че тази кухня всъщност никак не е малка, защото заедно с трапезарията заема пространство от цели 30 кв.м и мнозина биха ни упрекнали, че половината от жилището им би могло да се нанесе на такава площ, но въпреки това, решихме да ви я покажем! Защото изворът на идеи може пък да доведе до вашия кладенец някоя, която би ви допаднала?!

Кухнята е 30 кв.м, но изглежда още по-просторна заради светлите цветове

Да се върнем на площта на кухнята: независимо от тези 30 кв.м, тя изглежда далеч по-просторна – факт, който се обяснява с правилното разположение на отделните елементи и хармонията, която създава дизайнът между тях. А какво повече би било необхдимо, за да се създаде пълен комфорт в „сърцето на дома”?!

Маса от дърво и столове от ратан

Очарованието на тази кухня (по нашето скромно мнение) се дължи най-вече на приятната  смесица на  детайли, решени в т.нар.  еко-стил –  елегантна комбинация  от различни естествени материали и светли пастелни цветове, които допринасят за оптическото увеличаване на пространството.

Бар-стол за закуска

Присъствието на различни видове дърво в кухнята внася топла нотка и създава приятелски приветлива атмосфера, а лъскавите повърхности на модерното кухненско оборудване припомнят, че все пак високите технологии не са отминали това помещение!

Модерно обзавеждане с ел. уреди от най-високо поколение

Че природата е щедра на подаръци, е ясно – масата е от естествено дърво, столовете са от ратан, покривката е от лен, килимите също са от естествени материали…

Тази кухня, както и повечето от роднините й, решени макар и в други стилове,  разполага  с 2 зони – за готвене и кът за закуска на бар-плот, намиращ се в средата. Това решение е много функционално, защото предоставя допълнителна работна площ, както и още пространство за съхранение.

Керамични котлони и иноксови повърхности

В зоната за готвене са използвани иноксови покрития – за плотовете  и гърба на кухнята. Дървените повърхности са лакирани с цел по-удобно и лесно почистване.

Нисък шкаф с отворени рафтове за съхранение

Кухненските прибори, които следва да са на една ръка разстояние, както и кутиите  за подправки, са окачени на релси или поставени на рафтове на удобна височина. Плетени кошници предлагат както допълнително място за съхранение, така и придават допълнителен еко-чар на пространството.

kuhnia-eko-stil-04

Трапезарията е отделена с плъзгащи се врати от зоната за готвене и закуска, а втора мивка, вградена във висок шкаф до стената, създава още по-голям комфорт на домакинята, когато се грижи за приятните мигове на събиране на цялото семейство и на гостите, които винаги са добре дошли тук!

 

Галерия:

 

 

…………………………………………

Споделете тази публикация

Post Comment