Модерният дизайн обича пастелните тонове!

25 идеи за обзавеждане на кухни в модерен стил

Новата кухня за всеки дом е страхотно предизвикателство за собствениците, което изважда на преден план страшно много въпроси, свързани с дизайна, стила, изходния материал и цветовата гама на бъдещата нова придобивка. Дотук сме на едно мнение, нали?

Модерна кухня с кухненски остров

Многократно сме ви споделяли, че пастелните тонове от цветовата палитра въздействат силно успокояващо на атмосферата в жилището, а и с тях трудно може да се сбърка, тъй като позволяват лесно съчетаване с ярки декоративни акценти и останалите елементи на обзавеждане в дома.

Ъглова кухня

И като се има предвид, че модерните времена, в които живеем, изискват прекалено много енергия, за да се справяме с ежедневните житейски предизвикателства, то е повече от логично да търсим спокойствие и хармония у дома! А това в пълна степен се отнася за пространството, което наричаме, ако не сърцето, то поне душата на дома!

Кухня с вградено осветление и кухненски остров

Вярно е, че мечтите ни за нова кухня летят в аванс из всички познати стилове на обзавеждане, но тенденцията към минимализъм в дизайна като че ли най-добре отговаря на неособено големите жилищни площи, които обитаваме…

Кухня с бар-плот, бежова

Да не говорим, че колкото и да ни се ще да правим често промени у дома, реалността и възможностите ни са съвсем други, поради което малцина са тези, които предприемат подобни действия за кратък период от време… С други думи, нова кухня не се прави всеки ден!

Стенна декорация с камък в кухнята

И точно затова се опитваме да предвидим всичките й детайли и характеристики, които ще ни служат вярно дълго време и също толкова дълго ще радват и очите ни!

Кухня с гръб от декоративен камък

Пастелните цветове в повечето случаи свързваме с натуралното дърво като изходен материал за изработка на кухня, но в днешно време модерните технологии дават пряка възможност за изява и на MDF с различни покрития – мат или гланц. Въпросът е просто човек да реши кой цвят би искал да вижда всеки ден, без да му омръзне, нали?

Кухня от МДФ

А ако все пак неутралните цветове ви се струват мъничко скучни, то има много варианти за внасяне на динамика в пространството на кухнята – актуалните напоследък тенденции за декорация с изкуствен камък или тухлички са добро решение, а чрез вградено или насочено осветление в самите модули на кухнята или около нея, се постигат невероятно интересни ефекти!

Ъглова кухнята

Ако обзавеждането на нова кухня е сред задачките, които сте си поставили за изпълнение в близко или пък не толкова бъдеще време, вероятно вече сте разгледали безкрайно много идеи, които интернет пространството всеки ден предоставя – все по-нови и нови, все по-привлекателни и изкусителни…

Кухня с П-образен плот

Но тъй като обичаме да цитираме добрия приятел на децата (и наш!) – Мечо Пух, „Колкото повече, толкова повече!“, не се стърпяхме да покажем поредната си колекция с идеи за кухни в пастелни тонове и модерен дизайн!

Модерна кухня с кът за хранене

Успех на всички в преследването на мечтите и създаването на образа на идеалната кухня – онази, в която всеки ще се чувства най-добре!

Галерия:

 

…………………………………………

Споделете тази публикация

Post Comment