Виждаш ли ме? Тук съм, в дневната!

Акрилните масички – само привидно невидим елемент  в обзавеждането

 

Представете си, че влизате в дневната, а срещу вас съвсем ясно различавате ваза с цветя или чаши с кафе, които плуват сякаш в нищото!

О, не бихме искали да се правим на Астор, Дейвид Копърфийлд или някой техен колега, защото тук магия няма – просто малката масичка за кафе е почти незабележима, защото е прозрачна! И е такава, не защото е произведена от стъкло, а от алтернативиния вариант – акрил!

А когато става въпрос за мебели от акрил, е ясно, че те са същински властелини на прозрачността.

На практика акрилът е едно от наименованията на полиметилметакрилатът – синтетичен термопластичен прозрачен полимер, широко известен с търговското наименование плексиглас, както и с названията органично стъкло, акрилно стъкло или акрил.

Не се страхувайте, уроци по химия няма да изнасяме, защото темата за обзавеждане с акрилни масички за кафе в случая ни е много, много по-интересна!

Тези почти невидими мебели са идеалното решение, ако се търси ефект на простор и свобода в пространството, дори и помещенията да не са с твърде ограничени размери.

Вярно е, че акрилът като материал се предлага в доста голямо разнообразие от цветове, но най-важното му качество, което го прави и предпочитан избор, е прозрачността. Благодарение на това свойство, акрилните мебели могат да бъдат интегрирани в почти всеки интериорен стил.

Прозрачността на масичката за кафе не съвпада с нищо от останалите елементи в обзавеждането и точно затова може да бъде комбинирана с всичко!

Факт е, че тя не поставя граници пред погледа и човек безпроблемно може да се възхити на хубавата орнаментика на килима, например. А поставените върху нея декоративни предмети изглеждат още по-ефектно, сякаш носейки се елегантно из пространството.

И в крайна сметка, необременявайки с присъствието си като обем помещението, ефирната прозрачна масичка създава илюзията за още повече простор.

Акрилните мебели обикновено са със семпли форми, лишени от всякакъв вид декоративни детайли – това ги прави чудесно допълнение към съвременните минималистични  интериори.

А тъй като акрилът пропуска над 90℅ от светлината, разположени близо до прозореца или до  осветително тяло, масичките ще изглеждат още по-ефектно.

Прозрачните мебели са почти незабележими, поради което са отлично решение за интериор  в динамични и интензивни цветове – лесен трик, за да не изглежда обзавеждането в помещението претрупано.

Липсата на цвят на масичката няма да пречи на останалата част от декора, защото на практика не добавя нищо – освен чисто практическата си стойност на добър помощник за сервиране в къта за отдих.

Тъй като не бива да се правят  никакви компромиси, когато става въпрос за комфорт, със сигурност акрилната масичка за кафе може да спечели много бонус точки!

Макар тези мебели да нямат ясно изявени характерни черти, то те имат силно въздействие в интериорните решения. Независимо от размера и формата, ключовата фраза за описание на почти невидимите масички за кафе е елегантна простота.

А ние като магове-лаици сме събрали един букет от идеи, който сега ще ви поднесем, но само след като произнесем вълшебните думи…

Абракадабра и галерията е ваша!

Галерия:

 

Стенни биокамини 

 

Споделете тази публикация

Post Comment