Сгъваемите врати-хармоника – идеално решение за апартаменти и не само…

На преден план – функционалност и ергономия!

 

Сгъваемите врати-хармоника са чудесен вариант за всички собственици на жилища, които се стремят да използват максимално пространството, ценят функционалността и не се страхуват да излязат извън рамките на стандартните решения.

Сгъваеми врати-хармоника

Не е тайна, че при обзавеждане на всяко жилище, особено на апартаменти с малки размери, се налагат всякакви еквилибристики и творчески прояви за усвояване на всеки един сантиметър площ. В тези случаи сгъваемите врати са едно много практично решение.

Както и да ги наречем – само сгъваеми или добилият популярност термин врати-хармоника, става въпрос за един и същи вариант на интериорни врати.

Какво представляват сгъваемите врати-хармоника?

Те не се отварят и затварят като стандартните крила на вътрешните врати, които изискват пространство за движение около оста си.

Сгъваеми врати-хармоника

Тяхната конструкция и механизъм не изискват допълнително място за отваряне, което ги прави предпочитано решение за тесни и ограничени пространства, особено характерни за маломерните апартаменти в големи жилищни сгради, където не е възможно да се монтират две традиционни крила така, че да не се сблъскват едно с друго.

Крилото на вратата се състои от множество елементи – ламели, изработени обикновено от PVC и свързани един към друг с гъвкави връзки. Всеки от тях има е оборудван с ролка, благодарение на която се движат плавно по горния водач на Г-образната конструкция. При отваряне вратата се сгъва от двете страни на рамката.

Сгъваеми врати-хармоника

Всяка врата може да се монтира според предпочитанията – да се отваря отляво-надясно или обратното. Затваря се чрез магнити, монтирани към дръжката и страничната ос на конструкцията.

Компактни размери

Компактните им размери намаляват светлия отвор, предвиден за врата, само с няколко сантиметра – максимум 10-15.

Сгъваеми врати-хармоника

Сгъваемите врати-хармоника не пречат на мебелите и позволяват удобна комуникация между отделните помещения, защото се отварят само в пространството на рамката. В това отношение те превъзхождат дори също добилите голяма популярност плъзгащи врати, които въпреки всичко изискват наличието на пространство на стената, на която са монтирани.

Идеален начин за разделяне на пространства

Сгъваеми врати-хармоника

С помощта на сгъваемите врати-хармоника лесно може да се отдели тесен коридор, кухня, гардеробно помещение, килер, та дори и баня, от други стаи.

Освен това с монтирането на двукрили сгъваеми врати, каквито също се предлагат на пазара, става напълно възможно разделянето на едно голямо помещение на две по-малки, без дори да се налага да се изгражда нова стена.

Функционалност преди всичко!

Сгъваемите врати-хармоника могат лесно да се монтират към отвор или съществуваща рамка на врата, като не се изискват никакви специални майсторски умения. Те са много леки, а инсталирането им е бързо и безпроблемно.

Сгъваеми врати-хармоника

Вратите-хармоника могат лесно да бъдат адаптирани към по-нестандартен отвор – позволяват да бъдат скъсени от долната страна чрез прецизно отрязване, както и да бъде намалена ширината им чрез изваждането на един или повече от съставящите ги ламели. А разширяването е възможно чрез добавяне на още ламели, каквито се предлагат за доста модели врати.

Атрактивна цена

Сгъваеми врати-хармоника

Сгъваемите врати-хармоника са много по-евтино решение от закупуването на традиционни интериорни врати. На първо място това е така, защото се предлагат във варианти, изработени от PVC с декор на дърво, второ – всички елементи за монтаж са включени в комплекта, а на трето – могат да се монтират от неспециалисти, т.е., спестяват се разходите за монтаж от майстори. Всичко това ги прави предпочитан вариант за хора, които търсят бюджетно решение при обзавеждане или ремонт на жилище.

Богата гама от цветове и модели

Сгъваеми врати-хармоника

На пазара днес се предлагат различни видове сгъваеми врати-хармоника, които са елегантен модерен еквивалент на познатите ни отпреди доста години модели. Всички те – плътни или с остъкление, могат да бъдат вписани безпроблемно във всеки интериор и ефектно допълнение обзавеждането.

Сгъваеми врати-хармоника

Сгъваемите врати-хармоника са идеално решение за малки пространства, както и за хора, които държат на бюджетни и функционални решения.

 

Галерия:

 

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment