Идеи за дневни в 3 стила – плажен, модерен и традиционен

Всичко в името на семейството!

 

Дневната винаги е била на почит във всяко едно жилище, независимо дали става въпрос за къща, апартамент или вила. Ясно е защо е така – това е мястото, което събира цялото семейство през делничните вечери, през уикенда и празниците.

Дневна в модерен стил

И ако има нещо, в което всички се уверихме след толкова дълги месеци на опити за справяне с глобалната пандемия, то е, че семейството винаги е на първо място! Че трябва да ценим всеки един момент, който прекарваме с любимите си хора – та дори и понякога да си късаме взаимно нервите! 🙂

Дневна в модерен стил

Много от нас бяха принудени през изминалите месеци да стоят и работят дълго време на закрито в жилищата си и това увеличи многократно значението на атмосферата в домашната среда – дали е достатъчно релаксираща, приветлива, а и позволяваща съсредоточено да се справяме с работните ангажименти.

Дневна в плажен стил

Ако все още не сте обзавели своята дневна, то лятото е чудесно време за да се планират ремонтни дейности. Но в какъв стил да бъде обновяването на дневната като събирателен център на семейството?

Дневна в модерен стил

Разбира се, има много варианти и стилове за обзавеждане на всяко едно от помещенията в жилището, от които може всеки да избере този, който най-вече му допада.

Идеи за дневни в модерен стил с декорация от камък

Но има и стилове, които са по-популярни от останалите, защото съчетават без драматични преходи модерното с традиционното.

Това е причината да се спрем на 3 стила, макар и доста условно формулирани, за дневната зона, които биха намерили приложение във всяко съвременно жилище – плажен, релаксиращ и традиционен.

Идеи за дневни в стил модерна селска къща

Може и да звучи малко странно, но вярваме, че ще ви убедим защо решихме да групираме по този начин представените идеи, макар и формулирането на тези стилове да не присъства съвсем в учебниците за интериорен дизайн!

Идеи за дневни в плажен стил

 

Идеи за дневни в плажен стил

Естествено, усещането за лято, свежест, пъстри цветове и ваканционно настроение определят този стил като плажен, но това съвсем не означава, че през прозореца задължително трябва да надничат чайки и да повява морски бриз…

Дневна в плажен стил

Плажният стил с вродената си релаксираща привлекателност, използването на естествени материи и материали, светли тонове и ярки акценти от цветове като синьо, жълто, тюркоазено, коралово и др. създава атмосфера, в която цялото семейство би се чувствало перфектно в семейната дневна.

Идеи за дневни в плажен стил

А забавните аксесоари и декоративни елементи в стил плаж и море само биха увеличили усещането за лято и направили още по-привлекателна обстановката, сред която всички членове на семейството да се чувстват изключително добре.

Идеи за дневни в модерен релаксиращ стил

 

Дневна в модерен стил и декорация от тухлички

Тези, които търсят много по-изискан и елегантен интериор за семейна дневна, несъмнено трябва да се обърнат към модерен стил с нотка на персонализиран чар.

Дневна в модерен стил

Ясно е, че пастелните цветове създават хармонична и спокойна атмосфера, а използването на естествени материали за декорация като облицовъчен камък, декоративни тухлички или дърво, само ще допринесат за още по-висока степен на елегантност в интериора.

Дневна в модерен стил

Съвременният минималистичен стил на обзавеждане изключва претрупването с мебели и декорация, но това съвсем не означава, че изключва и функционалността на всеки един от елементите в интериора.

Дневна в модерен стил

За уютна и релаксираща атмосфера много би допринесло присъствието на камина в дневната – та било то и съвсем мъничка.

Дневна в модерен стил с камина

Ни най-малко не е задължително това да бъде камина на дърваелектрическите модели или камините на биоетанол също успешно биха допринесли, за да се чувства цялото семейство великолепно и релаксиращо, когато заедно всички се наслаждават на почти хипнотизиращата игра на огнените пламъчета.

Дневна в модерен стил с декорация от камък

Всичко при обзавеждането на дневна в релаксиращ модерен стил е свързано с комбинирането на конкретни предпочитания с практичност и интелигентна естетика.

Идеи за дневни в стил модерна селска къща

 

Дневна в стил модерна селска къща

Дневна зона в стил модерна селска къща съвсем не означава да изглежда като заимстван декор от битова механа или претрупване с елементи от характерната стара селска къща като черги, китеници, простички дървени мебели и т.н..

Дневна в стил модерна селска къща

Напротив, в този стил с лекота могат да се комбинират няколко различни текстури и довършителни материали, тъй като тухли, камък и дървени греди намират съвсем лесно своето място до модерните облицовки на мебелите и декора. Този стил се основава на елегантното съчетаване на най-доброто от местните ни традиции със съвременния модерен дизайн на обзавеждане и декорация.

Идеи за дневни в традиционен стил
Всеки човек се зарежда с енергия от богатото на цветове и горещи емоции лято, наслаждава се на хармонията от модерните пастелни декори на дневната си и предава по свой начин на децата си духа на семейните ценности и традиции от миналото.

Идеи за дневни в модерен стил

И всеки има пълното и основателно право да избере или създаде свой стил за семейната дневна зона – стил, който му най-много му допада и му доставя удоволствие от всеки един момент, прекаран в компанията на най-любимите хора!

 

Галерия:

 

Споделете тази публикация

Post Comment