Кухната днес – все по-рационален и космополитен дизайн

Кухнята днес – все по-рационален и космополитен дизайн

Съвременният дизайн на кухнята днес все повече може да се определя като минимален и рационален – ясно очертани обеми със силно емоционално визуално въздействие, подплатено с максимална функционалност. И ако кухнята в съвременните интериорни тенденции има душа, тя е все повече градска!

Кухненските мебели стават все по-високи, почти до тавана, за да се използва максимално пространството, модулите стават все по-мобилни, за да се конфигурират лесно в различни композиции, а зад вратичките на шкафовете се крият всевъзможни чекмеджета и отделения, предназначени да бъдат трансформирани в контейнери за бяла техника и уреди, бутилки, и какви ли не още необходими инструменти за кухнята.

В динамичен и функционален стил различните кухненски повърхности са вече почти изцяло осветени чрез вградени осветителни тела.

 

Но освен чрез изкуствената светлина, съвременната кухня сияе с атрактивен обков от метал – инокс или алуминий. Стъклото, използвано в кухненското обзавеждане като част от предните панели или вратички, допълва бляскавата, почти космическа визия.

Кухнята отдавна не е изолирано помещение в жилището, където единствено се готви. Кухненският кът днес чрез своя дизайн, форми и разположение е активен участник в социалния диалог в дома. Кухненските плотове плавно продължават своето предназначение от помощна повърхност към бар-плот за бързо хранене или по-скоро към кът за комуникация.

 

Висококачествени нови материали, резултат от развитието на съвременните технологии, елегантен и умен дизайн, отличаващ се с перфектна комбинация от естетика и практичност, баланс на форми и цветове – това са в същността си кухните днес.

А как ще изглежда кухнята утре? Е, креативността на мебелните дизайнери е неоспорима – те винаги  се стремят да предусетят тенденциите и да предложат адекватни решения. Вероятно кухните на бъдещето ще могат да готвят напълно сами?! Търпение – интересното тепърва предстои!

Принт гръб за кухня – термоустойчив в магазин Жилища

Споделете тази публикация

Post Comment