В кухнята става все по-интересно

Аплодисменти за новото шоу в кухнята!

За някои хора може би преживяванията в кухнята не са от най-вълнуващите – вероятно, защото свързват това помещение само с готвене, храна, миене на  чинии и прочие супер “високо интелигентни дейности”?! Е, не може да се отрече, че там се случват и такива рутинни операции, но в кухнята става все по интересно и забабавно.

Защо ли? Ами защото интериорните дизайнери в областта на кухненски дизайн се стараят да създават не само функционално натоварено пространство, но и спиращи дъха интерактивни преживявания.

Светлинно шоу в кухнята

И едно от тайните им оръжия, което превръща кухнята в много забавно място, е интегрирането на LED осветление в дизайна на помещението и обзавеждането. Как става това ли? Например, днес имате необходимост от много спокойствие, защото работата в офиса ви е дошла в повече – естествено, кухнята веднага изпълнява това желание и грейва в успокояващо зелено.

Имате нужда от повече позитивизъм – ето, има и оранжеви сияния. Ходи ви се на пиано-бар, но ако може, без да излизате от вкъщи? Веднага, на момента, кухнята влиза в “кожата” на модерен нощен клуб…

Възможно е тези преобразявания на едно такова традиционно помещение като кухнята да се сторят твърде екстравагантни на мнозина, но едва ли някой ще посмее да отрече, че това интерактивно LED осветление не е  много убедителен начин за въздействие върху настроението и сетивата.

А всъщност, не преследваме ли всички винаги различното, търсейки разчупване границите на статуквото, но по възможност, винаги да държим нещата под контрол? Е, кухнята спокойно се оставя да бъде управлявана, за да бъде винаги удобно приспособима!

 

Тя може да бъде арена на истински спектакъл – докато домакинята демонстрира резултата от поредната изпитана рецепта, да получи възторжени светлинни аплодисменти за почуда и възхита на всички гости!

 

kitchendesigntank.blogspot.com

 

Светлинни маркучи в магазин Жилища

Споделете тази публикация

Post Comment