С пожелание за топли сънища!

Идеи за спални с камини в различни стилове

 

Когато годишният кръговрат завърти колелото си и даде пълна власт на пищната на цветове и аромати есен, а после и на искрящата със студената си прелест зима, копнежът ни по топлина и уют бързо-бързо изпраща някъде назад из спомените ни недоволство от страстите на лятото…

Спални с камини

И какво по-прекрасно има от това да се прибереш вечер у дома, а там приятелски да те обгърне с топлината си модерната повелителка на домашното царство – камината!

Модерна спалня с камина

С истински пламтящ огън или пък с някой негов модерен братовчед, почерпил сили от електрическата мрежа, биоетанол или пък газ – все едно, важното е, че атмосферата у дома е съвсем съвсем различна, когато палавите пламъчета танцуват своя страстен танц…

Камина в рустикален стил

Факт е, че традиционното място на домашното огнище, т.е., в днешния вариант – камина в какъвто и да е стил, е в дневната – там, където всички от семейството се събират, притеглени от хипнотизиращата игра на огъня и благодатната му топлина!

Кръгла спалня с камина

Но… представете си картина, в която в края на деня се оттегляте в светая светих за всеки от нас – спалнята, а там цари същия комфорт, дори и в пъти по-голям, защото в някое ъгълче на помещението радостно пламти огънче, чува се упоителния пукот на дърва и витае дух на романтика?!

Камина на биоетанол

Звучи чудесно, нали?! А и изглежда по същия начин, стига в спалнята наистина да има възможност да се постави такъв източник на топло удоволствие!

Модерна камина на биоетанол

Та дори и да не е съвсем истинска, защото традиционните камини на дърва са с доста масивна структура и конкретни изисквания за монтаж,  камината – било то биоетанолова или електрическа, е перфектният начин да направим началото на пътуването си в страната на сънищата изключително приятно!

Камина в спалнята - източник на романтика

В студените зимни нощи камината не само ще ни дарява от топлината си, но и предполага изграждане на интериор, в който романтичното настроение е на първо място в листата с предпочитания!

Камина на газ или биоетанол - въпрос на избор

А че камината, освен източник на топлина, е и неизчерпаем извор на естетическа наслада, е съвсем неоспорим факт!

Камина с каменна облицовка

Факт е също, че тенденциите в съвременния дизайн предполагат наличието на  чисти и добре рафинирани линии и форми – това от своя страна налага дизайнът на камината да съответства на цялостната интериорна концепция.

Спалня с модерна камина

Камина срещу спалнята

По тази причина в модерните спални в съвременните жилища добре са дошли най-вече камините с ненатрапчив и семпъл дизайн.

Камина с модерен дизайн

А в крайградските къщи или вили ограничения няма – въпрос на лично предпочитание е камината дали ще бъде в рустикален, класически или минималистичен стил!

Модерен стил

Дори една снимка на спалня с камина може да стопли душата, а какво ли би било, ако подобна картина е вече реалност?!

Камина в рустикален стил

И вместо поздрав и пожелание за „лека нощ и топли сънища“, ви каним на кратка разходка в нашата галерия със спални, украсени с камини в различни стилове!

 

Галерия:

 

 

…………………………………………

 

Споделете тази публикация

Post Comment