Звездата на дневната – диван в червено

Идеи за дневни зони с червени дивани

 

Казват, че червеното е кралицата  на цветовете и вероятно това никак не е лишено от основание!
Цветът на любовта, на силната страст, на пламтящия огън, на слънчевия залез и утринната зора – където и да открием червеното, то винаги е източник на възхитителни емоции!

Идеи за дневни с червени дивани

Всеки един акцент в червено в интериора на жилището също претендира за силно внимание или най-малкото – за първото впечатление, което го откроява на фона на останалите елементи в обзавеждането.

Червен диван

А какво ще кажете за диван в червено? Със сигурност мебелите в този нюанс биха придали особен характер на пространството и то най-вече в дневната, където червеният диван ще влезе без никакви проблеми в ролята на звездата на интериорното решение.

Дневна с червени дивани

Не, не се притеснявайте, че този силен цвят, фокусиращ върху себе си вниманието на всеки новодошъл, ще стои като самотен акцент – напротив, червеното се съчетава лесно с твърде много цветове, така че той може да бъде опорната точка, около която ще композирате всички останали интериорни и декоративни елементи.

Дневна зона с червен диван

Независимо дали ще бъде диван, тапициран с червена естествена или изкуствена кожа, или пък с някакъв вид текстилна дамаска – въпрос на избор, но че червеният цвят въздейства на човешката психика и подсъзнание, е безспорен факт.

Червеният диван се откроява на сивите стени

През слънчевите дни червеният диван ще допринася за още по-ведрата атмосфера в дневната, а през мрачните дъждовни и студени есенни и зимни месеци ще катализира положителна енергия.

Диван в червено и черно

Червеният цвят е символ още на смелостта и амбицията – е, то в такъв случай червеният диван може да олицетвори амбицията за оригиналност и смели интериорни решения, чрез които да изразим себе си!

Червено, сиво и бяло

Според Фън Шуй червен цвят в интериора означава постоянство и упоритост в получаване на максимума от живота – с поставянето на червен диван в хола, атмосферата в пространството почти автоматично се зарежда постоянно с жизненост.

Бежови стени и червени дивани

И все пак с прекомерната употреба на червеното трябва да се внимава, за да не се получи обратен ефект, а ако от точно това се страхувате, използвайте червеното само като декорация в интериора на дома си.

Червени мебели в дневната

В съвременния интериорен стил червеното обикновено се комбинира с бял цвят, както и с някой от най-тъмните представители на палитрата като черно, сиво, тъмно кафяво.

Декоративни елементи в червено

На фона на бялото дори и най-тъмно червеното става още по-впечатляващо и в това се крие основната му роля.

Дневна зона

Разбира се, с някои пастелни цветове като много бледо бежово, жълто или прасковено оранжево, та дори и бедо розово,  червеното също си хармонира добре.

Бяло и червено

За да не стои червеният диван твърде самотно и доминиращ в интериорната концепция, то допълнителни аксесоари или декорация в подобни тонове ще разсейват и подкрепят силното излъчване и присъствие на червеното.

Червен диван и червена лампа

Формата на дивана и тапицерията не са от основно значение – важното е тази мебел в червено  да бъде в хармония със стила на интериора!

 

Галерия:

 

 

 

…………………………………………

Споделете тази публикация

Post Comment