Смелостта да харесваш бяло!

Безкрайните възможности на дневни с бели мебели

 

Известен факт е, че ние, българите, сме пословични с прекомерната си практичност – мислим винаги много стъпки в аванс какво ще се случи, ако това или пък онова… И в невероятно голяма степен се тази ни склонност се прояввява, когато става въпрос за обзавеждането на дома ни, нали?

Интериор на дневна с бели мебели

Дали сме избрали най-добрия вариант за стените, дали тази мазилка или пък тапети няма да излязат скоро от мода, дали кухнята да е модерна или класическа, дали мебелите в хола ще издържат поне едно 10 години, дали тапицерията им ще се запази достатъчно дълго, дали лесно ще се замърсява…

Дневна с тъмни стени и бели мебели

Мдаа, много въпроси, но точно на последния ще се спрем тук, защото именно страхът от светлите цветове много често ни принуждава да изберем всичко друго, но и бяло! А всъщност тооолкова ни харесва…

Комбинация бяло и червено

Да, белите мебели или избщо мебелите в доста близките му разновидности – млечно бяло, пясъчно, бледо сиво, цвят капучино и редица други, много често са жертва на собствените ни страхове – как ще ги опазим?

Дневна и трапезария в бяло

Как да накараме децата да бъдат поне мъничко по-внимателни, когато тичат щастливи наоколо с моливи и боички, как да поканим само възпитани гости, които ще внимават много с червеното вино, как да ги опазим от самите себе си?

Стена в червено и бели мебели

Така е, факт, бялото лесно се цапа, но пък предлага толкова много възможности за изграждане на прелестен интериор, когато меката мебел или тапицираните в бяло кресла и столове, застанат в центъра на дневната.

Бяло и пастелни тонове в хармония

Е, може би не винаги в центъра на пространството, а в центъра на интериорната концепция, която да се изгради на тяхна база.

Бяло и пролетно зелено

Бялото внася лекота и стил навсякъде, където е поставено, а и предлага страхотни възможности да проявим и другите си предпочитания – на стени в какъвто и да е цвят белите мебели винаги ще отиват, нали?

Тъмен под и бели мебели

Тъмните или светли тонове на подовата настилка или приятно ще контрастира, или ще допълва хармонията, а декоративните акценти и интериорният текстил – килими, щори, завеси и декоративни възглавнички, могат смело да бъдат решени във всички цветове на дъгата.

Бели мебели на фона на тъмен под и тъмен окачен таван

Ако бялото ви се стори в един момент някак си твърде въздушно и нежно, можете да го „приземите” както с тъмните тонове на корпусните мебели, така и с декорация с изкуствен камък на някоя стените.

Декорация с камък

Декоративни ниши и изкуствен камък

Ако мечтаете за бели мебели, но се страхувате да експериментирате, като по-безболезнен вариант можете да опитате да покриете настоящите си мебели с бели калъфи.

Мебели с бели калъфи

Всъщност, подобна идея не е за подценяване, защото в зависимост от сезоните някой ентусиаст може да се сдобие с различни цветови решения на дома си точно с помощта на такива нови одежди за мебелите – има фирми на пазара, които предлагат такава услуга, ако шиенето не е сред любимите ви хобита.

Дневна с бели мебели и камина

И да не забравяме, че бялото винаги създава илюзията за оптически по-голямо пространство, както и за повече светлина и простор.

Декорация с камък

Ако все още сте твърде скептични към безкрайните възможности на белите мебели, не се страхувайте поне да се разходите в нашата галерия с цели 28 истории за вдъхновение в бяло!

 

Галерия:

 

 

 

…………………………………………

 

 

Споделете тази публикация

Post Comment